A heti menü összeállítása sokszor kihívást jelent, főleg ha nem szeretnénk minden nap ugyanazokat az ételeket ismételni. Ebben a válogatásban változatos fogásokat találsz, amelyek garantáltan feldobják az ebédidőt! Ha egy különleges palacsintás ételt készítenél, a hortobágyi húsos palacsinta batyuban vagy a göngyölt, rántott palacsinta remek választás lehet.
A rakott és tésztás ételek kedvelőinek a gombapürés penne igazi krémes élményt nyújt. Ha egy szaftos, fűszeres húsos fogásra vágysz, a temesvári sertésragu nokedlivel vagy a frankfurti tokány biztosan elnyeri a tetszésedet. A csirkés ételek között találsz mascarponés-paradicsomos csirkét, spenótos-sajtkrémmel töltött csirkemellet és mexikói csirkeragut, amelyek mind más ízvilágot hoznak az asztalra.
Ha valami igazán különlegeset keresel, a gombás-cordon bleu és a vadászkáposzta garantáltan meglepetést okoz. Ezekkel a receptekkel egyetlen nap sem lesz unalmas – próbáld ki őket, és élvezd a változatos, finom ebédeket egész héten!
1. Hortobágyi húsos palacsinta batyuban recept
Hozzávalók:
- 200 g finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 1 dl szódavíz vagy víz
- csipet só
- 1 evőkanál olaj
Húsos töltelékhez:
- 400 g darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma (aprítva)
- 2 gerezd fokhagyma (zúzva)
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- 2 dl húsleves (kb, vagy víz)
- 2 evőkanál tejföl
Mártáshoz:
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál finomliszt
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
Kötözéshez és sütéshez:
- snidling vagy főtt spagetti (a batyuk megkötéséhez)
- 2 evőkanál
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Gombapürés penne recept
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg csiperke gomba
- 2 csík bacon szalonna
- 2 evőkanál olaj
- 1 közepes paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- kakukkfű
- 25 dkg penne
- egy csomag mini mozzarella
Díszítéshez:
- paradicsom
- snidling
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Töltött darált hús recept
Hozzávalók:
- 1 db kápia paprika
- 2-3 paradicsom
- 10 dkg trappista sajt
- 0,5 kg darált hús
- só
- bors
- 10 dkg gomba
- kevés olaj
- 1 dl habtejszín (30%-os)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Göngyölt, rántott palacsinta recept
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 200 g finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 3 dl tej
- 1,5 dl szóda (vagy víz)
- 2 ek étolaj
Töltelék:
- 50 dkg darált hús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- zsiradék
- só
- bors
- pirospaprika
- 2 evőkanál kukorica
- 3-4 ek tejföl
- 1 csapott evőkanál kukoricakeményítő
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Gombaszószos csirkecomb recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg filézett csirkecomb
- 1 evőkanál vaj
- 3 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g barna csiperke
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 darab babérlevél
- só
- bors
- 300 ml víz
- 100 ml tejszín
- 1 evőkanál finomliszt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Gomba cordon blue recept
Hozzávalók:
- 16 darab nagyobb csiperke gombafej
- 20 dkg gépsonka vagy feketeerdő sonka (szeletelve)
- 20 dkg sajt (vékonyra szeletelve)
A panírhoz:
- 20 dkg finomliszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
- étolaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Temesvári sertésragu nokedlivel recept
Hozzávalók:
- 3 db babérlevél
- 50 dkg zöldbab
- 1 evőkanál pirospaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 dl tejföl
- 10 dkg mangalica szalonna
- 1 evőkanál liszt
- 3 db nagyobb fej vöröshagyma
- só
- bors
- 80 dkg sertéscomb (eredetileg tarja)
- 6 evőkanál házi lecsó (nagyon finom anyukám által eltett lecsót használtam)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Mascarponés paradicsomos csirke recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál oregánó
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
A szószhoz:
- 40 dkg koktélparadicsom (vagy sima paradicsom negyedelve)
- 10 dkg mascarpone (vagy natúr krémsajt)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 1.5 dkg friss bazsalikomlevél
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 0.5 dl húsleves alaplé (kockából is jó)
- bazsalikom
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Spenótos sajtkrémmel töltött csirkemell recept
Hozzávalók:
- 4 darab csirkemellfilé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 0,5 teáskanál fokhagyma granulátum
- só
- bors
- 12 dkg krémsajt
- 10 gramm parmezán reszelve
- 2 evőkanál majonéz
- 10 dkg friss spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 teáskanál chilipehely
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Frankfurti tokány recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell
- 2 pár virsli
- 70 dkg kelkáposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 teáskanál majoránna
- 0,5 kávéskanál őrölt kömény
- só
- bors
- olaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Mexikói csirkeragu recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell
- 1 konzerv vörösbab
- 1 1 konzerv kukorica
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál római kömény
- 0,5 teáskanál oregano
- 1 teáskanál chilipor
- 1/2 teáskanál őrölt pirospaprika
- só
- bors
- olívaolaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
12. Vadászkáposzta recept
Hozzávalók:
- 1.5 kg káposzta
- 12 dkg füstölt szalonna
- 1 szál füstölt kolbász
- 1 nagy pohár tejföl
- só
- pirospaprika
Recept ide kattintva folytatódik! »»»