Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Változatos ebédötletek egész hétre, amikkel nem lesz unalmas a menü!

Dátum: 2025-02-19 / Írta: Budai István / Látták: /

Ha unod a megszokott fogásokat, itt az idő, hogy egy kis változatosságot vigyél a heti menübe! Ebben a válogatásban izgalmas és ízletes ebédötleteket találsz, amelyek között húsos, tésztás és zöldséges ételek is helyet kaptak.
Legyen szó rakott tésztáról, szaftos raguról vagy egy különleges palacsintás fogásról, ezekkel az ételekkel biztosan nem lesz unalmas az ebéd. Nézd meg a recepteket, és állítsd össze a heti menüdet!




  • A heti menü összeállítása sokszor kihívást jelent, főleg ha nem szeretnénk minden nap ugyanazokat az ételeket ismételni. Ebben a válogatásban változatos fogásokat találsz, amelyek garantáltan feldobják az ebédidőt! Ha egy különleges palacsintás ételt készítenél, a hortobágyi húsos palacsinta batyuban vagy a göngyölt, rántott palacsinta remek választás lehet.

    A rakott és tésztás ételek kedvelőinek a gombapürés penne igazi krémes élményt nyújt. Ha egy szaftos, fűszeres húsos fogásra vágysz, a temesvári sertésragu nokedlivel vagy a frankfurti tokány biztosan elnyeri a tetszésedet. A csirkés ételek között találsz mascarponés-paradicsomos csirkét, spenótos-sajtkrémmel töltött csirkemellet és mexikói csirkeragut, amelyek mind más ízvilágot hoznak az asztalra.

    Ha valami igazán különlegeset keresel, a gombás-cordon bleu és a vadászkáposzta garantáltan meglepetést okoz. Ezekkel a receptekkel egyetlen nap sem lesz unalmas – próbáld ki őket, és élvezd a változatos, finom ebédeket egész héten!

    1. Hortobágyi húsos palacsinta batyuban recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 200 g finomliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl tej
    • 1 dl szódavíz vagy víz
    • csipet só
    • 1 evőkanál olaj

    Húsos töltelékhez:

    • 400 g darált sertéshús
    • 1 fej vöröshagyma (aprítva)
    • 2 gerezd fokhagyma (zúzva)
    • 1 evőkanál olaj
    • 1 teáskanál pirospaprika
    • bors
    • 2 dl húsleves (kb, vagy víz)
    • 2 evőkanál tejföl

    Mártáshoz:

    • 2 dl tejföl
    • 1 evőkanál finomliszt
    • 1 teáskanál pirospaprika

    Kötözéshez és sütéshez:

    • snidling vagy főtt spagetti (a batyuk megkötéséhez)
    • 2 evőkanál

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Gombapürés penne recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 20 dkg csiperke gomba
    • 2 csík bacon szalonna
    • 2 evőkanál olaj
    • 1 közepes paradicsom
    • 2 gerezd fokhagyma
    • bors
    • kakukkfű
    • 25 dkg penne
    • egy csomag mini mozzarella

    Díszítéshez:

    • paradicsom
    • snidling

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Töltött darált hús recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 db kápia paprika
    • 2-3 paradicsom
    • 10 dkg trappista sajt
    • 0,5 kg darált hús
    • bors
    • 10 dkg gomba
    • kevés olaj
    • 1 dl habtejszín (30%-os)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Göngyölt, rántott palacsinta recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Palacsinta:

    • 200 g finomliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 3 dl tej
    • 1,5 dl szóda (vagy víz)
    • 2 ek étolaj

    Töltelék:

    • 50 dkg darált hús
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • zsiradék
    • bors
    • pirospaprika
    • 2 evőkanál kukorica
    • 3-4 ek tejföl
    • 1 csapott evőkanál kukoricakeményítő

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Gombaszószos csirkecomb recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 0,5 kg filézett csirkecomb
    • 1 evőkanál vaj
    • 3 evőkanál olaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 300 g barna csiperke
    • 2 evőkanál szójaszósz
    • 2 darab babérlevél
    • bors
    • 300 ml víz
    • 100 ml tejszín
    • 1 evőkanál finomliszt

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Gomba cordon blue recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 16 darab nagyobb csiperke gombafej
    • 20 dkg gépsonka vagy feketeerdő sonka (szeletelve)
    • 20 dkg sajt (vékonyra szeletelve)

    A panírhoz:

    • 20 dkg finomliszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg zsemlemorzsa

    A sütéshez:

    • étolaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Temesvári sertésragu nokedlivel recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 3 db babérlevél
    • 50 dkg zöldbab
    • 1 evőkanál pirospaprika
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 3 dl tejföl
    • 10 dkg mangalica szalonna
    • 1 evőkanál liszt
    • 3 db nagyobb fej vöröshagyma
    • bors
    • 80 dkg sertéscomb (eredetileg tarja)
    • 6 evőkanál házi lecsó (nagyon finom anyukám által eltett lecsót használtam)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Mascarponés paradicsomos csirke recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemellfilé
    • 2 evőkanál olívaolaj
    • 2 teáskanál oregánó
    • 2 gerezd fokhagyma
    • bors

    A szószhoz:

    • 40 dkg  koktélparadicsom (vagy sima paradicsom negyedelve)
    • 10 dkg mascarpone (vagy natúr krémsajt)
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 evőkanál olívaolaj
    • 2 evőkanál sűrített paradicsom
    • 1.5 dkg friss bazsalikomlevél
    • 1 csipet só
    • 1 csipet bors
    • 0.5 dl húsleves alaplé (kockából is jó)
    • bazsalikom

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Spenótos sajtkrémmel töltött csirkemell recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4 darab csirkemellfilé
    • 2 evőkanál olívaolaj
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • 0,5 teáskanál fokhagyma granulátum
    • bors
    • 12 dkg krémsajt
    • 10 gramm parmezán reszelve
    • 2 evőkanál majonéz
    • 10 dkg friss spenót
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 0,5 teáskanál chilipehely

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Frankfurti tokány recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 0,5 kg csirkemell
    • 2 pár virsli
    • 70 dkg kelkáposzta
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 evőkanál sűrített paradicsom
    • 1 teáskanál majoránna
    • 0,5 kávéskanál őrölt kömény
    • bors
    • olaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    11. Mexikói csirkeragu recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 0,5 kg csirkemell
    • 1 konzerv vörösbab
    • 1 1 konzerv kukorica
    • 1 db zöld kaliforniai paprika
    • 1 konzerv darabolt paradicsom
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 teáskanál római kömény
    • 0,5 teáskanál oregano
    • 1 teáskanál chilipor
    • 1/2 teáskanál őrölt pirospaprika
    • bors
    • olívaolaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    12. Vadászkáposzta recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1.5 kg káposzta
    • 12 dkg füstölt szalonna
    • 1 szál füstölt kolbász
    • 1 nagy pohár tejföl
    • pirospaprika

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

     

    Szólj hozzá