Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tíz fantasztikus fánk recept, amit idén ki kell próbálnod!

Dátum: 2021-02-14 / Írta: Budai István / Látták: /

Ezek idén a legmenőbb fánkok, a klasszikus szalagostól, egészen a túró fánkig!




  • 1 .  Joghurtos fánk

    Hozzávalók (a bögre 2,5 dl-es):

    1. 2 bögre finomliszt
    2. 2 tojás
    3. 12 g sütőpor
    4. 300 ml joghurt
    5. 2-3 ek cukor
    6. szükség szerint étolaj (sütéshez)

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. A nagyi szalagos fánkja

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg liszt
    2. 5 dkg porcukor
    3. 5 dkg margarin
    4. 3 tojássárgája
    5. csipet só
    6. 2,5 dkg élesztő
    7. 3 dl tej
    8. kb. 1 liter olaj a sütéshez

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Hagyományos lengyel paczki

    Hozzávalók:

    1. 500 g finomliszt
    2. 200 ml meleg tej
    3. 50 ml meleg tejszín
    4. 4 tojássárgája
    5. 40 g cukor
    6. 2,5 dkg friss élesztő vagy 7 g száraz élesztő
    7. 50 g vaj
    8. csipet só
    9. 2 evőkanál rum
    10. 1 liter olaj vagy zsír a sütéséhez

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Bomboloni

    italian bomboloni

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg finomliszt
    2. 2,5 dl langyos tej
    3. 25 g friss élesztő
    4. 10 dkg cukor
    5. 2 tojás
    6. 40 g puha vaj
    7. vaníliás cukor vagy vaníliaaroma
    8. csipet só

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Villámgyors túrófánk

    Hozzávalók:

    1. 25 dkg túró
    2. 6 ek liszt
    3. 2 ek cukor
    4. 3 tojás
    5. 1 cs vaníliás cukor
    6. 1 csipet szódabikarbóna
    7. pici reszelt citromhéj(elhagyható)
    8. olaj a sütéshez
    9. porcukor a szóráshoz

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Papanasi

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg zsíros tehéntúró
    2. 10 dkg kristálycukor
    3. fél üveg vaníliaaroma
    4. 2  tojás
    5. 30 dkg finomliszt
    6. fél citrom reszelt héja
    7. 1 evőkanál citromlé
    8. 1 kávéskanál szódabikarbóna
    9. csipetnyi só

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Tízperces fánk

    Hozzávalók:

    1. 1 tojás
    2. 2 dl tejföl
    3. 3 ek porcukor
    4. 1/2 cs. sütőpor
    5. 2 tk rum (opcionális)
    6. 25 dkg liszt
    7. 1 csipet só

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Olasz fánk golyó (castagnole)

    Hozzávalók:

    1. 30 dkg finomliszt
    2. 1 teáskanál sütőpor
    3. csipet só
    4. 5 dkg cukor
    5. 7 dkg vaj
    6. 2 tojás
    7. 2 ek rum
    8. 1 citrom héja
    9. porcukor a szóráshoz
    10. olaj a sütéshez

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Rózsafánk

    Hozzávalók:

    1. 30 dkg liszt
    2. 1,5 dl tejföl
    3. 5 dkg hideg margarin
    4. 3 tojássárgája
    5. 1 kávéskanál sütőpor
    6. 1 ek porcukor
    7. csipet só
    8. esetleg rumaroma (ízlés szerint, de el is maradhat)

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Túrós-lekváros töltött fánk

    Tésztához:

    1. 30 dkg liszt
    2. 1 nagy csipet só
    3. 2 ek cukor
    4. 1 tasak vaníliás cukor
    5. 1 dl tej
    6. 2 dkg friss élesztő
    7. 1 tojás
    8. 5 dkg margarin

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá