Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rózsafánk recept

Rózsafánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 1,5 dl tejföl
    • 5 dkg hideg margarin
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 kávéskanál sütőpor
    • 1 ek porcukor
    • csipet só
    • esetleg rumaroma (ízlés szerint, de el is maradhat)

    Sütéshez:

    • étolaj

    Tetejére:

    • sárgabarack lekvár

    Szóráshoz:

    • porcukor

    Elkészítése:

    Nekem ebből az adagból 14 db fánkom lett.

    A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd beletesszük a tészta többi hozzávalóját és jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de ne ragacsos tésztát kapjunk. Folpackba becsomagoljuk és kb 15 percre betesszük a hűtőbe pihenni.

    Lisztezett, sík felületen kb 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát és három különböző nagyságú, kerek szaggatóval kiszúrjuk.

    A kiszaggatott korongok széleit egy ollóval becsipkedjük.

    Összeállítás: legalul a legnagyobb korong van, majd rátesszük a középméretű korongot és végül a legkisebbet. Mielőtt egymásra raknánk a korongokat, a korongok közepét kenjük le vízzel (én a vizes ujjammal kentem le), így sütés közben nem esik szét. Mikor már egymáson van a három különböző nagyságú korong a közepébe az ujjunkkal nyomjunk egy mélyedést (ide kerül, majd sütés után a lekvár).

    Bő, forró étolajban mind két oldalát szép, világos barnára sütjük.

    Ha kihűlt megszórjuk a tetejét porcukorral és a mélyedésbe lekvárt teszünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá