Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tízperces fánk recept

Tízperces fánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tejföl
    • 3 ek porcukor
    • 1/2 cs. sütőpor
    • 2 tk rum (opcionális)
    • 25 dkg liszt
    • 1 csipet só

    A sütéshez:

    • 0,5 liter olaj

    A tálaláshoz:

    • fahéjas porcukor/lekvár

    Elkészítése:

    A tojást a cukorral, majd a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a rumot, végül a sütőporos liszttel és egy csipet sóval összegyúrjuk.

    Ha túl lágy lenne, még adhatunk hozzá lisztet, a lényeg, hogy ne ragadjon a kezünkhöz, de könnyen tudjuk nyújtani.

    Ha összeállt forrósítsunk olajat, a tésztát nyújtsuk ki kb. fél cm vastagra, és szaggassuk a kívánt méretre.

    Ha lyukat szeretnénk a közepére, lyukasra, de készülhet teli fánk is, vagy kis apróbbak.

    Beletesszük az olajba (legnagyobb gázrózsa középső állásánál picit lentebb sütöttem), ha az egyik fele megsült, átfordítjuk, és a másik oldalát is aranysárgára sütjük.

    Fahéjas porcukorral meghintve, vagy lekvárral kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá