Kóstold meg a fokhagymás tejben pácolt sertéstarját, amely cornflakes panírban ropogósra sült – igazi ínycsiklandó választás. A csirke sorbundában vagy a magyaros palacsintabundában sült csirkemell új szintre emeli a rántott hús élményét. A sajtos-kukoricalisztes panír, valamint a sajtkrémes bundában sült csirkemell remek alternatívái a klasszikus panírnak. Ne hagyd ki a kefíres bundában sült karajszeleteket sem, amelyek krémes belsőt és ropogós külsejüket kombinálják. A sajtos-zöldborsós és túrós bundában sült csirkemell pedig biztosan megörvendezteti a családot és barátokat egy ízletes, új élménnyel. Ezek a receptek nem csupán finomak, de egyszerűen elkészíthetők, így tökéletes választások a hétköznapokra és ünnepi alkalmakra egyaránt.
1. Arany bundában sült karajszelet recept
Hozzávalók:
- 8 kisebb, vékony karajszelet
- 1 csapott kk só
- 10 dkg liszt a forgatáshoz
- kb. 6 dl olaj a sütéshez
Bundához:
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 kk só
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 3 púpos tk mustár
- 4 jó púpos ek tejföl
- 3 púpos ek liszt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Fokhagymás tejben pácolt sertéstarja cornflakes panírban recept
Hozzávalók:
- 4 nagyobb szelet sertés tarja
- 1/2 l tej
- só
- 3-4 gerezd fokhagyma
A panírozáshoz:
- finom liszt
- tojás
- natúr corn flakes
A sütéshez:
- étolaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Csirke sörbundában recept
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell
- 2 dl világos sör
- 5 dkg sajt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
- só
- olaj
- 1 dl víz
Mártás:
- 1 doboz tejföl
- 2-3 gerezd fokhagyma
Tetejére:
- 10 dkg reszelt sajt
Köret:
- burgonya püré vagy steak burgonya
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Sajtos-kukoricalisztes bundában sült csirkemell recept
Hozzávalók:
- 4 egész nagy csirkemell filé szelet
- 1 kk só
- 3 ek kukoricaliszt a forgatáshoz
- 5-6 dl olaj a sütéshez
Bundához:
- 3 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet bors
- 1 tk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
- 10 dkg kukoricaliszt
- 15 dkg sajt
- 40 ml tej
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Csirkemell sajtos-zöldborsós bundában
Hozzávalók:
- 6 nagyobb csirkemellfilé szelet
- 0,5 kk só
- 2 púpos ek liszt a forgatáshoz
- 6-7 dl olaj a sütéshez
6. Csirkemell túrós bundában
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell
- 200 g túró
- 160 g liszt
- 3 tojás
- 1 tk só
- 200 ml tej
- olaj
7. Magyaros palacsintabundában sült csirkemell
Hozzávalók:
- 10 kisebb szelet csirkemell filé
- só a fűszerezéshez
- 6 púpos ek liszt (kb. 12 dkg)
- 2 tojás
- 1 csapott kk só
- 1 púpos tk magyaros fűszerkeverék
- kb. 1,2 dl tej
- 6-7 dkg liszt a forgatáshoz
- olaj bőven a sütéshez
8. Sajtkrémes bundában sült csirkemell recept
Hozzávalók:
- 6 nagyobb csirkemellfilé szelet
- 1 csapott kk só
- 10 dkg liszt a forgatáshoz
- 7-8 dl olaj a sütéshez
Bundához:
- 1 natúr tömlős sajtkrém (100g)
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 kk só
- 2 csipet őrölt bors
- 1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 3 nagyobb gerezd fokhagyma)
- 3 jó púpos ek liszt
- 1 dl tej