Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemell sajtos-zöldborsós bundában recept

Csirkemell sajtos-zöldborsós bundában
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 nagyobb csirkemellfilé szelet
    • 0,5 kk só
    • 2 púpos ek liszt a forgatáshoz
    • 6-7 dl olaj a sütéshez

    Bundához:

    • 3 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 nagy csipet só
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • 5 púpos ek liszt (kb. 10 dkg)
    • 10 dkg zöldborsó
    • 10 dkg trappista sajt
    • 1 ek olaj
    • 3 ek tej

    Elkészítése:

    A zöldborsót sós vízben éppen puhára főzzük, leszűrjük, és félretesszük hűlni.

    A megtisztított csirkemell szeleteket vékonyra klopfoljuk, és meghintjük sóval. Bő olajat forrósítunk a sütéshez.

    Egy tálban a tojásokat kézzel kicsit habosra verjük, majd sózzuk, borsozzuk, és kanalanként hozzáadjuk a lisztet, közben csomómentesre keverjük a tejet és az olajat is beleöntve. Beleforgatjuk a zöldborsót, majd belereszeljük a sajtot. Alaposan összeforgatjuk.

    Egy tálba szórjuk a forgatáshoz a lisztet. Ha forró az olaj, a hús szeleteket először a lisztben forgatjuk meg, majd a zöldborsós masszában. Két villa segítségével kiemeljük belőle, hogy a zöldborsó szemek ne guruljanak le róla, majd a forró olajba helyezzük.

    Közepesnél kisebb lángon mindkét oldalukat szép barnára sütjük.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    Tipp:

    Tegnap a végére értünk a zöldborsó szüretnek. Több, mint 10 kg zöld golyó ment a fagyasztóba. Soha sem volt még ilyen csodás termésünk. A vasárnapi ebéd egyik fő fogásába is került egy kevés. Már rég sütöttem bundás húst, ezért a húsleves után sajtos-zöldborsós köntösbe bújtatott csirke következett. Puha, szaftos hús egy picit vastagabb bundában. Nagyon laktató és ízletes étel, amihez szintén saját termesztésű petrezselymes újkrumpli készült köretként.
    Nekem 6 nagyobb szelet hús bevonására volt elég ez a massza. A sütéskor érdemes közepesnél kicsit mérsékeltebb lángon sütni, hogy a hús kellőképpen átsülhessen a sajtos bundában. Ha idényen kívül konzerv borsót használunk, akkor azt nem szükséges megfőzni, csak átöblíteni és lecsepegtetni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá