1. Pikáns krumplifőzelék recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 3-4 babérlevél
- 1-2 ek almaecet (6%-os)
- 1-2 ek cukor
- ízlés szerint só
- 1 tk majoránna
- 3 ek zsír, vagy olaj
- 1 vöröshagyma
- 3 ek finomliszt
- 1 kk pirospaprika
- 2 dl tejföl
- mustár (elhagyható)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Édes finomfőzelék recept
Hozzávalók:
- 25 dkg zöldborsó
- 15 dkg kukorica
- 2 közepes szál sárgarépa
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet bors
- 3 csapott ek cukor
- 3 dl tejföl
- 2 ek liszt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Tejfölös karalábéfőzelék recept
Hozzávalók:
- 3 nagyobb, de zsenge karalábé
- 1 kk só
- 2 csipet őrölt bors
- 2 ek liszt
- 3 dl tejföl
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Tejszínes sárgaborsó főzelék recept
Hozzávalók:
- 25 dkg sárgaborsó
- 2 nagyobb krumpli
- 1 leveskocka
- 1 tk só
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet bors
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Tejfölös cukkinifőzelék recept
Hozzávalók:
- 1 közepes cukkini
- 1 db vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 2 ek kukoricaliszt
- só
- 1 tk ételízesítő
- őrölt fehér bors
- 5 dkg vaj
- víz
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Zöldbabfőzelék recept
Hozzávalók:
- 1 kg sárga hüvelyű zöldbab
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fekete bors
- 2 tk ételízesítő
- 2 tk pirospaprika
- 3 ek liszt
- 2-3 dl tejföl
- 5 dkg vaj
- 1 ek étolaj
- annyi víz, hogy bőven ellepje
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Tejfölös babfőzelék pörkölttel recept
Hozzávalók:
- 30 dkg szárazbab
- 1-2 babérlevél
- 1 kk kömény
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 tk házi paprikakrém
- 1 tk házi ételízesítő
- 4 evőkanál étolaj
- 2 púpozott evőkanál finomliszt
- 1 csapott kiskanál só
- 1 mk pirospaprika
- 1 kiskanál 10 %-os ételecet
- 1 mokkáskanál kristálycukor
- 2,5 dl tejföl
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Paradicsomos káposztafőzelék recept
Hozzávalók:
- 1 db fejeskáposzta
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 l paradicsomlé
- 1-2 konzerv sűrített paradicsom
- 1 l zöldség alaplé
- 2 ek cukor
- 2 ek olaj
- só, bors
- 1 tk őrölt kömény
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Spenót főzelék recept
Hozzávalók:
- 70 dkg spenót
- 1 db zsemle (szikkadt)
- 3 ek liszt
- 3-4 ek étolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 l tej
- 2 merőkanálnyi a spenót főzőlevéből
- só (nagyobb csipetnyi)
- 1-2 ek cukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Kukoricafőzelék recept
Hozzávalók:
- 50 dkg kukoricakonzerv vagy 1 csomag fagyasztott tejes kukorica
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 1-2 dl tej
- 1 dl főzőtejszín
- só
- őrölt fehér bors
- 1 csokor petrezselyem
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Zöldborsófőzelék főtt tojással recept
Hozzávalók:
- 40 dkg zsenge zöldborsó
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 tk étkezési keményítő
- 1,5 dl tej
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint szerecsendió
- csipetnyi cukor
- só
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
12. Tökfőzelék recept
Hozzávalók:
- 1 kg gyalult tök
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 csokor kapor
- kb 2 dl tejföl
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1-2 tk ecet (ízlés szerint)
- pirospaprika (opcionális)
- 3 ek olaj
- 3-4 ek finomliszt