Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes sárgaborsó főzelék recept

Tejszínes sárgaborsó főzelék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg sárgaborsó
    • 2 nagyobb krumpli
    • 1 leveskocka
    • 1 tk só
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 csipet bors
    • 2 dl főzőtejszín (20%-os)

    Elkészítése:

    A sárgaborsót beáztatjuk forró vízbe 3-4 órára. A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, és apró kockára vágjuk.

    A vizet leöntjük a borsóról, majd bő 1 l vízzel felöntjük, beletesszük a krumplit, a leveskockát, sózzuk, borsozzuk, és belezúzzuk a fokhagymákat. Legalább 50 percig fedő alatt főzzük. Ezalatt többször kavarjuk meg, vigyázzunk, mert szeret leragadni.

    Ha még nem elég puha a sárgaborsó, de már elfőtt a leve, tehetünk még hozzá, de csak keveset.
    Ha már puha a borsó, öntsük bele a tejszínt, majd forraljuk fel.

    Kínálhatunk hozzá pörköltet, sült húsokat, vagy csak tükörtojást.

    Tipp:

    Ritkán készítem ezt a főzeléket, mert gyakorlatilag csak az én kedvencem a családban. A receptet Anyukámtól tanultam, de a tejszín már saját ötlet.

    A tejszínes sárgaborsó főzelék kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 84 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 12 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá