Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mi legyen a karácsonyi menü? – 10 recept, az ünnepekre

Dátum: 2017-12-11 / Írta: Budai István / Látták: 36993 /

Tíz recept a klasszikusokon túl. Válogass bátran az ünnepekre!




  • 1 . Szabolcsi töltött káposzta füstölt csülökkel

    Hozzávalók:

    1. 1 kg sertés darált hús
    2. 1/4 kg rizs
    3. 2-3 fej vöröshagyma
    4. zsír
    5. pirospaprika
    6. bors
    7. 1 doboz sűrített paradicsom
    8. 1 üveg paradicsomlé
    9. 1 kisebb füstölt csülök
    10. füstölt szalonna
    11. 3 közepes fej édes káposzta
    12. 2 gerezd fokhagyma

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    2. Lazac wellington módra

    Hozzávalók:

    1. 2 db lazacfilé (kb 25 dkg)
    2. 1 zsenge cukkini
    3. 8 nagyobb gomba
    4. őrölt színes bors
    5. 1/2 citrom leve
    6. 2 cs leveles tészta
    7. 1 kisebb tojás a lekenéshez
    8. 1 ek olívaolaj

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    3. Töltött pulykamell baconbe tekerve

    Hozzávalók:

    1. 1 kg pulykamell egészben
    2. 30 dkg bacon
    3. 5 gerezd fokhagyma zúzva
    4. 5 dl tej
    5. 20 dkg pulykamáj
    6. 2 fej vöröshagyma
    7. 1 kis csokor petrezselyemzöld

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    4. Harcsapaprikás túrós csuszával

    Hozzávalók:

    1. 40 dkg harcsafilé (kb 4 szelet)
    2. bors
    3. pirospaprika
    4. liszt az elősütéshez és a habaráshoz
    5. 1 paprika
    6. 1 paradicsom
    7. 1 fej vöröshagyma
    8. 1 gerezd fokhagyma
    9. 7 dl tejföl
    10. 50 dkg túró
    11. 30 dkg házi kockatészta
    12. 20 dkg füstölt szalonna

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    5. Töltött csirke

    toltott

    Hozzávalók:

    1. 1,5- 2 kg csirke
    2. 2-3 db zsemle (1-2 szelet száraz kenyér)
    3. 1-2 főtt tojás
    4. 2 tojás
    5. delikát
    6. petrezselyemlevél
    7. majoránna
    8. sült csirke fűszerkeverék

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    6. Fűszeres túróval töltött csirkecomb

    csirkecomb

    Hozzávalók:

    1. 6 db csirkecomb
    2. 1 csomag túró (25 dkg-os)
    3. 2 db újhagyma
    4. 2-3 gerezd fokhagyma
    5. 2 db tojás
    6. 1 csokor petrezselyemzöld
    7. őrölt fehér bors
    8. 5 dkg vaj
    9. 1,5 dl fehérbor (vagy víz)

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    7. Töltött dagadó

    Hozzávalók:

    1. 1 kisebb sertésdagadó, kb. 40 dkg
    2. 1 nagy szelet kenyér
    3. 2 db keményre főzött tojás
    4. 2 db nyers tojás
    5. 1 pici csokor friss petrezselyemlevél
    6. 2 ek zsemlemorzsa ha szükséges
    7. 2 gerezd fokhagyma
    8. 1 tk só
    9. 1/3 kk őrölt bors
    10. 3 ek zsír

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    8. Wellington sertésszűz steak burgonyával

    wellington

    Hozzávalók:

    1. kb 80 dkg sertésszűz (egyenlő vastagságú, középső része)
    2. 50 dkg csiperke gomba
    3. 2 gerezd fokhagyma
    4. 1 db vöröshagyma
    5. só-, bors ízlés szerint
    6. 1 cs petrezselyemzöld
    7. kb 10 dkg mustár
    8. kb fél dl olaj
    9. 1 cs (270 g) leveles tészta
    10. 20 dkg fekete erdei sonka
    11. 1 db tojás sárgája (a kenéshez)

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    9. Szűzpecsenye aszalt szilvával

    Hozzávalók:

    1. 1000 g szűzpecsenye
    2. aszalt szilva
    3. bors
    4. fűszerkeverék (steak)
    5. olívaolaj

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    10. Csirkekuglóf aszalt áfonyával

    Hozzávalók:

    1. 10 db csirkecomb, vagy 4 csirkemell filé vékonyra szelve
    2. 10 dkg sajt
    3. 20 dkg bacon
    4. 10 tojás
    5. 1 csomó újhagyma
    6. 20 dkg aszalt áfonya
    7. 4 gerezd fokhagyma
    8. 2 tk grill fűszerkeverék
    9. 2 tk piri-piri fűszerkeverék

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    Szólj hozzá