Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szűzpecsenye aszalt szilvával recept

Szűzpecsenye aszalt szilvával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1000 g szűzpecsenye
    • aszalt szilva
    • bors
    • fűszerkeverék (steak)
    • olívaolaj

    Elkészítése:

    A szűzpecsenyét átmossuk, a vizet leszárítjuk papírtörlővel. Egy késsel óvatosan lyukat fúrunk a szűzpecsenye belsejében. Az aszalt szilva darabokat jól belenyomkodjuk a pecsenye közepébe, megtöltjük. A húst megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk fűszerkeverékkel, majd letakarva néhány órát állni hagyjuk.

    Azután a húst egy serpenyőben kevés olívaolajon nagy lángon, pár perc alatt minden oldalról kérgesre sütjük, így nem szárad ki. Alufóliába tekerjük és egy tepsibe tesszük. Kevés vizet öntve alá, forró sütőben készre sütjük. Tálalás előtt pár percet pihentetjük, majd felszeleteljük és rizzsel, krumplival tálaljuk.

    Tipp:

    Nagyon finom.. néha sajttal és kolbásszal is szoktam tölteni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá