Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött pulykamell baconbe tekerve recept

Töltött pulykamell baconbe tekerve
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg pulykamell egészben
    • 30 dkg bacon
    • 5 gerezd fokhagyma zúzva
    • 5 dl tej

    Töltelékhez:

    • 20 dkg pulykamáj
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1 kis csokor petrezselyemzöld
    • 4 nagy fej gomba
    • 2 keményre főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál zsemlemorzsa
    • 1 nyers  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só, bors, majoránna

    Elkészítése:

    A pulykamellet klopfoljuk ki szép vékonyra, olyan nagyra, amilyen nagyra csak tudjuk. Áztassuk egy éjszakára fokhagymás tejbe.

    Másnap csepegtessük le a pulykamellet, majd töröljük szárazra.

    Készítsük el a tölteléket. Vágjuk apróra a hagymát, dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet és a feldarabolt gombát. Süssük össze addig, amíg a gomba nem pirul meg kicsit, majd tegyük hozzá a kisebb darabokra vágott májat. Amikor a máj már nem nyers, kevés sóval, borssal és majoránnával fűszerezzük.

    A májas töltelékhez, tegyük hozzá az apróra vágott főtt tojásokat. Hagyjuk, hogy kihűljön a töltelék, majd keverjük hozzá a morzsát és az egész, nyers tojást.

    Tegyük a tölteléket egy késes betéttel ellátott robotgépbe, majd forgassunk rajta egy kicsit, de csak annyira, hogy itt–ott maradjanak a töltelékben harapható máj darabok. Ha kell, akkor még ízesítsük a tölteléket ízlés szerint.

    A száraz pulykamellet sózzuk, borsozzuk majd a tölteléket egyenletesen oszlassuk el a húson. Tekerjük fel jó szorosan, majd tekerjük be baconbe úgy, hogy mindenhol fedje be húst.

    Tegyük 170 °C-os sütőbe először lefedve a tepsit fóliával 40-50 percre, majd vegyük le a fóliát és süssük szép pirosra a húson a bacont.

    Ha elkészült, pihentessük a kész sültünket 10-15 percig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá