Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszeres túróval töltött csirkecomb recept

Fűszeres túróval töltött csirkecomb
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 6 db csirkecomb
    • 1 csomag túró (25 dkg-os)
    • 2 db újhagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • őrölt fehér bors
    • 5 dkg vaj
    • 1,5 dl fehérbor (vagy víz)

    Elkészítése:

    Az újhagymát, a fokhagymát, és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra, majd keverjük össze a túróval.

    Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az egész tojásokat, majd keverjük alaposan össze.

    A csirkecombokat mossuk meg, majd papírtörlővel töröljük szárazra. Ezután a húsos felét sózzuk, és ízlés szerint szórjuk meg fűszerekkel. (én majorannával, kakukkfűvel, és szerecsendióval szórtam meg)

    Ezután fordítsuk át a combokat, és az ujjunkkal lazítsuk fel a bőrt, majd töltsük alá a túrós tölteléket. Hústűvel (v. fokpiszkálóval) zárjuk le a nyílást, hogy sütés közben nehogy kijöjjön a töltelék.Végül puha vajjal kenjük meg a combok bőrös felét.

    Egy tepsit kenjünk ki kb. 3 dkg vajjal, öntsük bele a bort (v. vizet), majd a bőrös felükkel felfelé tegyük a megtöltött combokat egymás mellé. Ezután fedjük le a tepsit alufóliával.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra a combokat. (a vajtól a combok bőre finom ropogósra sül)

    Tálaláskor ízlés szerinti körettel, és salátával kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá