Fűszeres túróval töltött csirkecomb recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 db csirkecomb
- 1 csomag túró (25 dkg-os)
- 2 db újhagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- őrölt fehér bors
- 5 dkg vaj
- 1,5 dl fehérbor (vagy víz)
Elkészítése:
Az újhagymát, a fokhagymát, és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra, majd keverjük össze a túróval.
Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az egész tojásokat, majd keverjük alaposan össze.
A csirkecombokat mossuk meg, majd papírtörlővel töröljük szárazra. Ezután a húsos felét sózzuk, és ízlés szerint szórjuk meg fűszerekkel. (én majorannával, kakukkfűvel, és szerecsendióval szórtam meg)
Ezután fordítsuk át a combokat, és az ujjunkkal lazítsuk fel a bőrt, majd töltsük alá a túrós tölteléket. Hústűvel (v. fokpiszkálóval) zárjuk le a nyílást, hogy sütés közben nehogy kijöjjön a töltelék.Végül puha vajjal kenjük meg a combok bőrös felét.
Egy tepsit kenjünk ki kb. 3 dkg vajjal, öntsük bele a bort (v. vizet), majd a bőrös felükkel felfelé tegyük a megtöltött combokat egymás mellé. Ezután fedjük le a tepsit alufóliával.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra a combokat. (a vajtól a combok bőre finom ropogósra sül)
Tálaláskor ízlés szerinti körettel, és salátával kínáljuk.