Fűszeres túróval töltött csirkecomb

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • 1 csomag túró (25 dkg-os)
  • 2 db újhagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • őrölt fehér bors
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 dl fehérbor (vagy víz)

Elkészítése:

Az újhagymát, a fokhagymát, és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra, majd keverjük össze a túróval.

Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az egész tojásokat, majd keverjük alaposan össze.

A csirkecombokat mossuk meg, majd papírtörlővel töröljük szárazra. Ezután a húsos felét sózzuk, és ízlés szerint szórjuk meg fűszerekkel. (én majorannával, kakukkfűvel, és szerecsendióval szórtam meg)

Ezután fordítsuk át a combokat, és az ujjunkkal lazítsuk fel a bőrt, majd töltsük alá a túrós tölteléket. Hústűvel (v. fokpiszkálóval) zárjuk le a nyílást, hogy sütés közben nehogy kijöjjön a töltelék.Végül puha vajjal kenjük meg a combok bőrös felét.

Egy tepsit kenjünk ki kb. 3 dkg vajjal, öntsük bele a bort (v. vizet), majd a bőrös felükkel felfelé tegyük a megtöltött combokat egymás mellé. Ezután fedjük le a tepsit alufóliával.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra a combokat. (a vajtól a combok bőre finom ropogósra sül)

Tálaláskor ízlés szerinti körettel, és salátával kínáljuk.