1 . Szabolcsi töltött káposzta füstölt csülökkel
Hozzávalók:
- 1 kg sertés darált hús
- 1/4 kg rizs
- 2-3 fej vöröshagyma
- zsír
- pirospaprika
- só
- bors
- 1 doboz sűrített paradicsom
- 1 üveg paradicsomlé
- 1 kisebb füstölt csülök
- füstölt szalonna
- 3 közepes fej édes káposzta
- 2 gerezd fokhagyma
A recept ide kattintva folytatódik >>>
2. Lazac wellington módra
Hozzávalók:
- 2 db lazacfilé (kb 25 dkg)
- 1 zsenge cukkini
- 8 nagyobb gomba
- só
- őrölt színes bors
- 1/2 citrom leve
- 2 cs leveles tészta
- 1 kisebb tojás a lekenéshez
- 1 ek olívaolaj
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Töltött pulykamell baconbe tekerve
Hozzávalók:
- 1 kg pulykamell egészben
- 30 dkg bacon
- 5 gerezd fokhagyma zúzva
- 5 dl tej
- 20 dkg pulykamáj
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
A recept ide kattintva folytatódik >>>
4. Harcsapaprikás túrós csuszával
Hozzávalók:
- 40 dkg harcsafilé (kb 4 szelet)
- só
- bors
- pirospaprika
- liszt az elősütéshez és a habaráshoz
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 7 dl tejföl
- 50 dkg túró
- 30 dkg házi kockatészta
- 20 dkg füstölt szalonna
A recept ide kattintva folytatódik >>>
5. Töltött csirke
Hozzávalók:
- 1,5- 2 kg csirke
- 2-3 db zsemle (1-2 szelet száraz kenyér)
- 1-2 főtt tojás
- 2 tojás
- delikát
- petrezselyemlevél
- majoránna
- só
- sült csirke fűszerkeverék
A recept ide kattintva folytatódik >>>
6. Fűszeres túróval töltött csirkecomb
Hozzávalók:
- 6 db csirkecomb
- 1 csomag túró (25 dkg-os)
- 2 db újhagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- őrölt fehér bors
- 5 dkg vaj
- 1,5 dl fehérbor (vagy víz)
A recept ide kattintva folytatódik >>>
7. Töltött dagadó
Hozzávalók:
- 1 kisebb sertésdagadó, kb. 40 dkg
- 1 nagy szelet kenyér
- 2 db keményre főzött tojás
- 2 db nyers tojás
- 1 pici csokor friss petrezselyemlevél
- 2 ek zsemlemorzsa ha szükséges
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- 1/3 kk őrölt bors
- 3 ek zsír
A recept ide kattintva folytatódik >>>
8. Wellington sertésszűz steak burgonyával
Hozzávalók:
- kb 80 dkg sertésszűz (egyenlő vastagságú, középső része)
- 50 dkg csiperke gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- só-, bors ízlés szerint
- 1 cs petrezselyemzöld
- kb 10 dkg mustár
- kb fél dl olaj
- 1 cs (270 g) leveles tészta
- 20 dkg fekete erdei sonka
- 1 db tojás sárgája (a kenéshez)
A recept ide kattintva folytatódik >>>
9. Szűzpecsenye aszalt szilvával
Hozzávalók:
- 1000 g szűzpecsenye
- aszalt szilva
- só
- bors
- fűszerkeverék (steak)
- olívaolaj
A recept ide kattintva folytatódik >>>
10. Csirkekuglóf aszalt áfonyával
Hozzávalók:
- 10 db csirkecomb, vagy 4 csirkemell filé vékonyra szelve
- 10 dkg sajt
- 20 dkg bacon
- 10 tojás
- 1 csomó újhagyma
- 20 dkg aszalt áfonya
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tk grill fűszerkeverék
- 2 tk piri-piri fűszerkeverék
- só