Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marlenkát az ünnepi asztalra: 10 kipróbált recept, amivel tuti a siker!

Dátum: 2024-12-16 / Írta: Budai István / Látták: /

A Marlenka az ünnepi asztalok édes királynője, amely minden alkalommal lenyűgözi a családot és a vendégeket. Összegyűjtöttünk 10 kipróbált receptet, amelyek garantáltan sikert aratnak. Legyen szó klasszikus mézes változatról, csokis-diós különlegességről, vagy akár gluténmentes verzióról, itt mindenki megtalálja a kedvencét. Készítsd el ezeket a varázslatos süteményeket, és varázsolj felejthetetlen karácsonyi hangulatot az asztalra!




  • A Marlenka az egyik legkedveltebb mézes sütemény, amelynek különleges, réteges tésztája és gazdag krémje szinte mindenkit elvarázsol. Ez a klasszikus desszert nemcsak látványos, hanem igazi ízbomba is, amely tökéletes kiegészítője az ünnepi asztalnak. Összeállítottunk egy válogatást 10 különleges Marlenka-receptből, amelyek között a hagyományos ízek és a modern változatok egyaránt megtalálhatók.

    A tökéletes házi Marlenka és a mézes Marlenka a klasszikus vonalat képviselik, amelyek minden generáció kedvencei. Ha valami csokisabbra vágysz, a csokis Marlenka vagy a csokis-diós változat a te ízlésednek szól. A mogyorós Marlenka pedig a krémes, diós ízek rajongóinak nyújt különleges élményt.

    Ha szeretnél egy kicsit újítani, a Marlenka golyó könnyen elkészíthető, mégis látványos falatokat kínál, amelyek ideálisak akár ajándéknak is. Azok számára, akik gluténmentes étrendet követnek, a gluténmentes Marlenka receptje biztosítja, hogy senki ne maradjon ki a finomságokból.

    Ezek a receptek nemcsak az ízeket, hanem az elkészítés élményét is garantálják. Legyen szó a klasszikus mézes verzióról vagy egy modern csokoládés változatról, a Marlenka mindig sikert arat. Süsd meg bármelyik receptet, és tedd felejthetetlenné az ünnepeket ezzel a különleges desszerttel, amely minden falatjában ünnepi hangulatot idéz!

    1. Tökéletes házi marlenka recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Házi karamell:

    • 1 liter legalább 3,5%-os tej
    • 30 dkg cukor
    • 1/2 kk szódabikarbóna
    • vanília aroma (nálam szirup – kb. 2 ek)

    Tésztához:

    • 45 dkg liszt
    • 15 dkg porcukor
    • 3 ek méz
    • 10 dkg margarin
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 púpos ek szódabikarbóna
    • 1/2 ek 20%-os ecet

    Krém:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 7 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 15 dkg darált dió

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Csokis marlenka recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Házi karamell:

    • 1 liter legalább 3,5%-os tej
    • 30 dkg cukor
    • 1/2 kk szódabikarbóna
    • vanília aroma (nálam szirup – kb. 2 ek)

    Kb. 23×18-as süteményhez:

    Tésztához:

    • 45 dkg liszt
    • 2 púpos evőkanál holland kakaópor
    • 15 dkg porcukor
    • 3 ek méz
    • 10 dkg margarin
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 púpos ek szódabikarbóna
    • 1/2 ek 20%-os ecet

    Krémhez:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 7 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • konyak

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Mézes marlenka recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tészta:

    • 10 dkg vaj
    • 3 ek méz
    • 7 ek cukor
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 40 dkg finomliszt
    • 3 ek cukrozatlan kakaópor
    • 1 ek szódabikarbóna
    • 1 ek 20 %-os ecet

    Töltelék:

    • 2 tasak vanília ízű pudingpor
    • 6 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 15 dkg darált dió
    • és az összes karamell

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Marlenka recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Karamell:

    • 1 l zsíros (legalább 3,5 %-os vagy házi) tej
    • 30 dkg kristálycukor
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna
    • 2 üveg vaníliaaroma

    Krém:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 7 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 15 dkg darált dió
    • az előzőleg elkészített karamell (kb 50 dkg)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Marlenka recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Lapokhoz:

    • 55 dkg finomliszt
    • 2 púpozott ek kakaópor
    • 10 dkg vaj
    • 2 evőkanál méz
    • 2 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 250 g cukor
    • 1 evőkanál szódabikarbóna
    • 1 teáskanál ecet

    Kenéshez:

    • 1 konyak aroma

    Krémhez:

    • 4 tubus (170 gr –os ) sűrített tej
    • 25 dkg vaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Csokis-diós marlenka recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 20 dkg cukor
    • 4 dkg kakaópor
    • 45 dkg liszt
    • 22,5 dkg margarin
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 dkg méz
    • 1 teáskanál ecet
    • 1 evőkanál szódabikarbóna

    Krémhez:

    • 3 tubus sűrített tej
    • 22,5 dkg margarin
    • 8 dkg darált dió
    • 1 üveg rumaroma

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Mogyorós marlenka recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 100 g vaj
    • 2 evőkanál méz
    • 250 g cukor
    • 1 kiskanál ecet
    • 1evőkanál szódabikarbóna
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 700 g finomliszt

    Krém:

    • 300 g vaj
    • 3 db tubus cukrozott sűrített tej (3*170 g)
    • 150 g darált sótlan mogyoró
    • 1/2 dl brandy

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Marlenka recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 mk szódabikarbóna
    • 3 ek kakaópor
    • 20 dkg margarin
    • 40 dkg liszt
    • 1/2 cs sütöpor
    • 20 dkg porcukor

    Krémhez:

    • 5 dl tej
    • 1,5 csomag vaníliás pudingpor
    • 30 dkg porcukor (kevésbé édesszájúaknak 20 dkg)
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 25 dkg margarin
    • 4 ek liszt
    • rumaroma
    • 3 ek kókuszreszelék
    • 10 dkg tejcsoki

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Marlenka golyó recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 500 ml sürített tej
    • 55 dkg cukor
    • 10 dkg vaj
    • vaníliaaroma vagy paszta
    • 1 tk citromlé

    Golyókhoz:

    • 40 dkg keksz (30 dkg darálva, 10 dkg kisebb darabokra tördelve)
    • 10 dkg darált dió
    • rum ízlés szerint (ha gyerekek is szenek belőle, akkor aroma)

    Forgatáshoz:

    • darált dió

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Marlenka gluténmentesen recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél cs sütőpor
    • 40 dkg rizsliszt
    • 20 dkg margarin vagy vaj
    • 3 ek cukrozatlan kakaópor
    • 20 dkg nyírfaporcukor

    A krémhez:

    • 7 dl tej
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 20 dkg margarin vagy vaj
    • 20 dkg nyírfaporcukor
    • 10 dkg kókuszreszelék

    A tetejére:

    • cukrozatlan kakaópor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá