A Marlenka az egyik legkedveltebb mézes sütemény, amelynek különleges, réteges tésztája és gazdag krémje szinte mindenkit elvarázsol. Ez a klasszikus desszert nemcsak látványos, hanem igazi ízbomba is, amely tökéletes kiegészítője az ünnepi asztalnak. Összeállítottunk egy válogatást 10 különleges Marlenka-receptből, amelyek között a hagyományos ízek és a modern változatok egyaránt megtalálhatók.
A tökéletes házi Marlenka és a mézes Marlenka a klasszikus vonalat képviselik, amelyek minden generáció kedvencei. Ha valami csokisabbra vágysz, a csokis Marlenka vagy a csokis-diós változat a te ízlésednek szól. A mogyorós Marlenka pedig a krémes, diós ízek rajongóinak nyújt különleges élményt.
Ha szeretnél egy kicsit újítani, a Marlenka golyó könnyen elkészíthető, mégis látványos falatokat kínál, amelyek ideálisak akár ajándéknak is. Azok számára, akik gluténmentes étrendet követnek, a gluténmentes Marlenka receptje biztosítja, hogy senki ne maradjon ki a finomságokból.
Ezek a receptek nemcsak az ízeket, hanem az elkészítés élményét is garantálják. Legyen szó a klasszikus mézes verzióról vagy egy modern csokoládés változatról, a Marlenka mindig sikert arat. Süsd meg bármelyik receptet, és tedd felejthetetlenné az ünnepeket ezzel a különleges desszerttel, amely minden falatjában ünnepi hangulatot idéz!
1. Tökéletes házi marlenka recept
Hozzávalók:
Házi karamell:
- 1 liter legalább 3,5%-os tej
- 30 dkg cukor
- 1/2 kk szódabikarbóna
- vanília aroma (nálam szirup – kb. 2 ek)
Tésztához:
- 45 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 3 ek méz
- 10 dkg margarin
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 púpos ek szódabikarbóna
- 1/2 ek 20%-os ecet
Krém:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 25 dkg margarin
- 15 dkg darált dió
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Csokis marlenka recept
Hozzávalók:
Házi karamell:
- 1 liter legalább 3,5%-os tej
- 30 dkg cukor
- 1/2 kk szódabikarbóna
- vanília aroma (nálam szirup – kb. 2 ek)
Kb. 23×18-as süteményhez:
Tésztához:
- 45 dkg liszt
- 2 púpos evőkanál holland kakaópor
- 15 dkg porcukor
- 3 ek méz
- 10 dkg margarin
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 púpos ek szódabikarbóna
- 1/2 ek 20%-os ecet
Krémhez:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 25 dkg margarin
- konyak
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Mézes marlenka recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 10 dkg vaj
- 3 ek méz
- 7 ek cukor
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg finomliszt
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 ek szódabikarbóna
- 1 ek 20 %-os ecet
Töltelék:
- 2 tasak vanília ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 25 dkg margarin
- 15 dkg darált dió
- és az összes karamell
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Marlenka recept
Hozzávalók:
Karamell:
- 1 l zsíros (legalább 3,5 %-os vagy házi) tej
- 30 dkg kristálycukor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 üveg vaníliaaroma
Krém:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 25 dkg margarin
- 15 dkg darált dió
- az előzőleg elkészített karamell (kb 50 dkg)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Marlenka recept
Hozzávalók:
Lapokhoz:
- 55 dkg finomliszt
- 2 púpozott ek kakaópor
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál méz
- 2 nagy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 250 g cukor
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál ecet
Kenéshez:
- 1 konyak aroma
Krémhez:
- 4 tubus (170 gr –os ) sűrített tej
- 25 dkg vaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Csokis-diós marlenka recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg cukor
- 4 dkg kakaópor
- 45 dkg liszt
- 22,5 dkg margarin
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dkg méz
- 1 teáskanál ecet
- 1 evőkanál szódabikarbóna
Krémhez:
- 3 tubus sűrített tej
- 22,5 dkg margarin
- 8 dkg darált dió
- 1 üveg rumaroma
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Mogyorós marlenka recept
Hozzávalók:
- 100 g vaj
- 2 evőkanál méz
- 250 g cukor
- 1 kiskanál ecet
- 1evőkanál szódabikarbóna
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 700 g finomliszt
Krém:
- 300 g vaj
- 3 db tubus cukrozott sűrített tej (3*170 g)
- 150 g darált sótlan mogyoró
- 1/2 dl brandy
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Marlenka recept
Hozzávalók:
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 mk szódabikarbóna
- 3 ek kakaópor
- 20 dkg margarin
- 40 dkg liszt
- 1/2 cs sütöpor
- 20 dkg porcukor
Krémhez:
- 5 dl tej
- 1,5 csomag vaníliás pudingpor
- 30 dkg porcukor (kevésbé édesszájúaknak 20 dkg)
- 2 cs vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 4 ek liszt
- rumaroma
- 3 ek kókuszreszelék
- 10 dkg tejcsoki
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Marlenka golyó recept
Hozzávalók:
- 500 ml sürített tej
- 55 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- vaníliaaroma vagy paszta
- 1 tk citromlé
Golyókhoz:
- 40 dkg keksz (30 dkg darálva, 10 dkg kisebb darabokra tördelve)
- 10 dkg darált dió
- rum ízlés szerint (ha gyerekek is szenek belőle, akkor aroma)
Forgatáshoz:
- darált dió
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Marlenka gluténmentesen recept
Hozzávalók:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél cs sütőpor
- 40 dkg rizsliszt
- 20 dkg margarin vagy vaj
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 20 dkg nyírfaporcukor
A krémhez:
- 7 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 20 dkg margarin vagy vaj
- 20 dkg nyírfaporcukor
- 10 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
- cukrozatlan kakaópor