Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Laktató és finom: 9 rizses egytálétel, aminek a receptfüzetben a helye!

Dátum: 2016-10-06 / Írta: Budai István / Látták: 34697 /

Laktató finomságok pofonegyszerűen! Ezt a 9 receptet megéri elmenteni, egyszer még jól fognak jönni!




  • 1. Zöldséges rizses csirke

    1

    Hozzávalók:

    1. 1,5 bögre rizs
    2. 1 ek étolaj
    3. 1 vöröshagyma
    4. 5 dkg szeletelt bacon
    5. 2 ek zsír
    6. 3 gerezd fokhagyma
    7. 1 csirkemellfilé
    8. 1 kk kakukkfű
    9. 30 dkg csirkemáj
    10. 1 csomó újhagyma
    11. 1 kápia paprika
    12. 20 dkg gomba
    13. őrölt bors

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    2. Rizses rakott hal

    2

    Hozzávalók:

    1. fél csomag halfilé
    2. 1 csomag expressz barnarizs
    3. 4-5 gerezd fokhagyma
    4. 1 nagy fej vöröshagyma
    5. tengeri só
    6. őrölt fűszerkömény, csipet majoránna, bazsalikom, oregánó, kakukkfű
    7. kevés tej a hal beáztatásához
    8. olíva olaj a jénai tál kikenéséhez
    9. 10 dkg sajt
    10. 1 doboz élőflórás joghurt
    11. fél evőkanál teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt a sűrítéshez

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    3. Gyuvecs

    gyuvecs

    Hozzávalók:

    1. 1 fej nagy főzőhagyma
    2. 25 dkg paradicsom (ekkora volt az első termés a kertemben)
    3. 3 lecsópaprika
    4. 1/2 piros kaliforniai paprika (lehet több is)
    5. 1/2 padlizsán
    6. 3 gerezd fokhagyma
    7. 2 szál kakukkfű
    8. kis csokor petrezselyemzöld
    9. 1 dl száraz fehérbor
    10. só, frissen őrölt bors
    11. 1 kisebb chili
    12. 1 bögre rizs (előfőzve)
    13. 3 ek olaj

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    4. Szárnyas rizottó

    4

    Hozzávalók:

    1. 60 dkg zúza (kacsa, csirke)
    2. 50 dkg csirkemáj
    3. 1 vöröshagyma
    4. 3 gerezd fokhagyma
    5. 1 sárgarépa
    6. 2 csomó újhagyma
    7. 1 bögre rizottó rizs
    8. 1 tk ételízesítő
    9. 1 tk oregáno
    10. 5 dkg vaj
    11. 1 dl száraz fehérbor
    12. 5 dkg sajt
    13. 2,5 bögre forró csirke alaplé (vagy forró víz)
    14. ízlés szerint só
    15. ízlés szerint őrölt bors
    16. 2 ek étolaj

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    5. Húsos rizses káposzta

    husos

    Hozzávalók:

    1. 1 kg sertés comb vagy lapocka
    2. 1 kg savanyú káposzta
    3. 3 fej vöröshagyma
    4. 1 ek pirospaprika
    5. őrölt bors
    6. 15 dkg füstölt szalonna
    7. 2-3 db babérlevél
    8. 20 dkg rizs
    9. 1 db paprika
    10. 1 db paradicsom

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    6. Kínai húsos, rizses egytál

    kinai

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg sertésdagadó
    2. 25 dkg rizs
    3. 2 fej hagyma
    4. 2 gerezd fokhagyma
    5. 1 db zöldpaprika
    6. 1 db paradicsom
    7. 1 kanál szójaszósz
    8. 1 kis kanál csili pehely
    9. só, őrölt bors
    10. kevés olaj
    11. kb. 3 dl leves alaplé

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    7. Rántott rizsgombócok

    rizsgomboc

    Hozzávalók:

    1. 25 dkg gyors rizs
    2. 15 dkg sonka
    3. 10 dkg füstölt sajt
    4. 1 natúr tömlős sajt
    5. 2 tojás
    6. tojás
    7. zsemlemorzsa
    8. olaj

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    8. Tepsis rizses hús

    tepsis

    Hozzávalók:

    1. 1 nagy pohár tejföl (370 g)
    2. 1 tejfölös pohár nyers rizs
    3. 30 dkg füstölt szalonna
    4. 50-60 dkg hús (csirkemell vagy sertés lapocka)
    5. 1 tejfölös pohár víz
    6. ételízesítő ízlés szerint

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    9. Pilaf csirkemellből

    pilaf

    Hozzávalók:

    1. 2 csirkemell
    2. 2 sárgarépa
    3. 0,5 zeller
    4. 1 kaliforniai paprika
    5. 3 paradicsom
    6. 3 ek paradicsomszósz
    7. 2 fej hagyma
    8. 3 gerezd fokhagyma
    9. 2 bögre rizs
    10. kevés só
    11. kevés őrölt bors
    12. kevés chili
    13. 1 ek étolaj

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    Szólj hozzá