Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szárnyas rizottó recept

Szárnyas rizottó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg zúza (kacsa, csirke)
    • 50 dkg csirkemáj
    • 1 vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 sárgarépa
    • 2 csomó újhagyma
    • 1 bögre rizottó rizs
    • 1 tk ételízesítő
    • 1 tk oregáno
    • 5 dkg vaj
    • 1 dl száraz fehérbor
    • 5 dkg sajt
    • 2,5 bögre forró csirke alaplé (vagy forró víz)
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint őrölt bors
    • 2 ek étolaj

    Elkészítése:

    A kacsa és csirkezúzát (fele-fele), meg a csirkemájat tisztítás után egyforma nagyságú darabokra aprítom.

    Az olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát, a felkockázott sárgarépát és a zúzát. Megszórom ételízesítővel, pár percig erős tűzön pirítom, majd hozzáadom a zöldjével együtt feldarabolt újhagymát.

    Meghintem frissen őrölt borssal, oregánóval, és fedő alatt a zúza puhulásáig párolom.

    Másik lábasban,a vajon megfuttatom a rizst. Hozzáöntöm a bort, és megvárom, míg a rizs magába szívja.
    Ezután a rizshez adom a zúzás ragut, szükség szerint sózom, majd fokozatosan adagolva az alaplét, folyamatos kevergetés mellett készre főzöm a rizst.

    Az utolsó 10 percben beleöntöm a májat, és ezután már csak óvatosan kevergetem.

    Végül belekeverem a reszelt sajtot, és forrón tálalom.

    A szárnyas rizottó kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 124 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 9 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá