Szárnyas rizottó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 60 dkg zúza (kacsa, csirke)
  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 sárgarépa
  • 2 csomó újhagyma
  • 1 bögre rizottó rizs
  • 1 tk ételízesítő
  • 1 tk oregáno
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 5 dkg sajt
  • 2,5 bögre forró csirke alaplé (vagy forró víz)
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt bors
  • 2 ek étolaj

Elkészítése:

A kacsa és csirkezúzát (fele-fele), meg a csirkemájat tisztítás után egyforma nagyságú darabokra aprítom.

Az olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát, a felkockázott sárgarépát és a zúzát. Megszórom ételízesítővel, pár percig erős tűzön pirítom, majd hozzáadom a zöldjével együtt feldarabolt újhagymát.

Meghintem frissen őrölt borssal, oregánóval, és fedő alatt a zúza puhulásáig párolom.

Másik lábasban,a vajon megfuttatom a rizst. Hozzáöntöm a bort, és megvárom, míg a rizs magába szívja.
Ezután a rizshez adom a zúzás ragut, szükség szerint sózom, majd fokozatosan adagolva az alaplét, folyamatos kevergetés mellett készre főzöm a rizst.

Az utolsó 10 percben beleöntöm a májat, és ezután már csak óvatosan kevergetem.

Végül belekeverem a reszelt sajtot, és forrón tálalom.