Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kínai húsos, rizses egytál recept

Kínai húsos, rizses egytál
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertésdagadó
    • 25 dkg rizs
    • 2 fej hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 db zöldpaprika
    • 1 db paradicsom
    • 1 kanál szójaszósz
    • 1 kis kanál csili pehely
    • só, őrölt bors
    • kevés olaj
    • kb. 3 dl leves alaplé

    Elkészítése:

    A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Beletesszük a csíkokra vágott sertésdagadót is, és fehéredésig pirítjuk.

    Hozzáadjuk a friss, csíkokra vágott paprikát, és a kicsi darabokra kockázott paradicsomot, őrölt borsot, és felöntjük kevés szójaszósszal.

    A rizst kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húshoz, és kevés alaplét öntve rá, összekeverve összefőzzük.

    Hozzáadunk egy kevés csilipelyhet is, és addig főzzük, míg a rizs beszívja teljesen az alaplevet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá