Kínai húsos, rizses egytál

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertésdagadó
  • 25 dkg rizs
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 kanál szójaszósz
  • 1 kis kanál csili pehely
  • só, őrölt bors
  • kevés olaj
  • kb. 3 dl leves alaplé

Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Beletesszük a csíkokra vágott sertésdagadót is, és fehéredésig pirítjuk.

Hozzáadjuk a friss, csíkokra vágott paprikát, és a kicsi darabokra kockázott paradicsomot, őrölt borsot, és felöntjük kevés szójaszósszal.

A rizst kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húshoz, és kevés alaplét öntve rá, összekeverve összefőzzük.

Hozzáadunk egy kevés csilipelyhet is, és addig főzzük, míg a rizs beszívja teljesen az alaplevet.