Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rizses rakott hal recept

Rizses rakott hal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • fél csomag halfilé
    • 1 csomag expressz barnarizs
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • tengeri só
    • őrölt fűszerkömény, csipet majoránna, bazsalikom, oregánó, kakukkfű
    • kevés tej a hal beáztatásához
    • olíva olaj a jénai tál kikenéséhez
    • 10 dkg sajt
    • 1 doboz élőflórás joghurt
    • fél evőkanál teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt a sűrítéshez

    Elkészítése:
    A halat egy órára beáztatom a fokhagymás tejbe. A gyorsrizst megfőzöm sós vízben (kb. 15 perc). Olívaolajjal kikenem a jénai tálat és a barna rizs egyik felét beleöntöm. Ráhelyezem a halakat és a tengeri sóval ízesítem. A halak tetejére ráteszem a szeletekre vágott vöröshagymát és a tejből kivett fokhagymát majd a fűszerekkel megszórom. A barna rizs másik felét ráöntöm és elsimítom. Az élőflórás joghurtba belekeverem a tönkölybúza lisztet, csomómentesre kikeverem, és a rizsre öntöm. Reszelt sajttal megszórom, és 200°C-on előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütöm, amíg szilárd állagú nem lesz.

    Sztori: Betegségem miatt diétáznom kell, sokat gondolkodtunk édesanyámmal, hogy hogyan lehetne a megszokott ételeket kicsit feldobni. Ezt tudtuk a halból kihozni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá