Hozzávalók:
Elkészítése:
A halat egy órára beáztatom a fokhagymás tejbe. A gyorsrizst megfőzöm sós vízben (kb. 15 perc). Olívaolajjal kikenem a jénai tálat és a barna rizs egyik felét beleöntöm. Ráhelyezem a halakat és a tengeri sóval ízesítem. A halak tetejére ráteszem a szeletekre vágott vöröshagymát és a tejből kivett fokhagymát majd a fűszerekkel megszórom. A barna rizs másik felét ráöntöm és elsimítom. Az élőflórás joghurtba belekeverem a tönkölybúza lisztet, csomómentesre kikeverem, és a rizsre öntöm. Reszelt sajttal megszórom, és 200°C-on előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütöm, amíg szilárd állagú nem lesz.
Sztori: Betegségem miatt diétáznom kell, sokat gondolkodtunk édesanyámmal, hogy hogyan lehetne a megszokott ételeket kicsit feldobni. Ezt tudtuk a halból kihozni.