Rizses rakott hal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • fél csomag halfilé
  • 1 csomag expressz barnarizs
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • tengeri só
  • őrölt fűszerkömény, csipet majoránna, bazsalikom, oregánó, kakukkfű
  • kevés tej a hal beáztatásához
  • olíva olaj a jénai tál kikenéséhez
  • 10 dkg sajt
  • 1 doboz élőflórás joghurt
  • fél evőkanál teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt a sűrítéshez

Elkészítése:
A halat egy órára beáztatom a fokhagymás tejbe. A gyorsrizst megfőzöm sós vízben (kb. 15 perc). Olívaolajjal kikenem a jénai tálat és a barna rizs egyik felét beleöntöm. Ráhelyezem a halakat és a tengeri sóval ízesítem. A halak tetejére ráteszem a szeletekre vágott vöröshagymát és a tejből kivett fokhagymát majd a fűszerekkel megszórom. A barna rizs másik felét ráöntöm és elsimítom. Az élőflórás joghurtba belekeverem a tönkölybúza lisztet, csomómentesre kikeverem, és a rizsre öntöm. Reszelt sajttal megszórom, és 200°C-on előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütöm, amíg szilárd állagú nem lesz.

Sztori: Betegségem miatt diétáznom kell, sokat gondolkodtunk édesanyámmal, hogy hogyan lehetne a megszokott ételeket kicsit feldobni. Ezt tudtuk a halból kihozni.