Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi menü kevés pénzből – Olcsóbb, de mégis ünnepi ételek

Dátum: 2020-12-16 / Írta: Budai István / Látták: /

Nagyon finom, ünnepi fogások egy átlagos vasárnapi ebéd árából!




  • 1 . Aszalt gyümölcsös húsrolád

    Hozzávalók:

    1. 60 dkg darálthús
    2. 15 dkg aszalt gyümölcs vegyesen
    3. 7 dkg dió
    4. 1 teáskanál morzsolt kakukkfű
    5. 1 kávéskanál őrölt szerecsendió
    6. frissen őrölt bors
    7. 20 dkg szeletelt bacon
    8. 2 dl vörösbor
    9. 2 fej vöröshagyma
    10. 6 gerezd fokhagyma

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Tojásos kolbászos egybesült fasírt

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg darált sertéshús
    2. 1 közepes fej vöröshagyma
    3. 5 ek napraforgó olaj
    4. 2 zsemle
    5. 7 tojés
    6. só ízlés szerint
    7. bors ízlés szerint
    8. 1 csokor petrezselyemzöld
    9. 2 gerezd fokhagyma
    10. 1 ek mustár

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Füstölt tarjával és tojással töltött csirkecombok

    Hozzávalók:

    1. 3 db egész csirkecomb
    2. 20 dkg füstölt tarja
    3. 2 db főtt tojás kockázva
    4. 2 db áztatott zsemle
    5. só, bors, petrezselyemzöld, kakukkfű

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Töltött csirkemell gombás rizzsel

    Hozzávalók:

    1. Fél kg rizs
    2. Fél kg gomba
    3. 1 db kisebb vöröshagyma
    4. 1 csokor petrezselyem
    5. bors
    6. 2 db csirkemell
    7. 2db zsemle
    8. 20 dkg mexikói zöldség, amiben van pritamin paprika is

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Mézes narancsos csirkecomb

    Hozzávalók:

    1. 6-8 csirkecomb
    2. 6 dkg olvasztott vaj
    3. 1 teáskanál fűszerpaprika
    4. 1 teáskanál fokhagymapor
    5. 2 narancs
    6. 2 evőkanál méz
    7. kakukkfű
    8. 2-3 ág friss rozmaring

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Füstölt tarjával töltött csirkecomb

    Hozzávalók:

    1. 5 csirke felsőcomb
    2. só, bors, szárnyas fűszerkeverék
    3. 1 fej lilahagyma apróra vágva
    4. 3 főtt tojás lereszelve
    5. 30 dkg főtt, füstölt tarja apróra vágva
    6. 1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
    7. 2 zsemle tejben áztatva, majd kinyomkodva
    8. só, őrölt bors. ízlés szerint

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Karácsonyi göngyölt karaj szezámmagos bundában

    Hozzávalók:

    1. 4 nagyobb szelet karaj csont nélkül
    2. 0,5 szál póréhagyma
    3. 1 doboz medvesajt
    4. 1 db piros kaliforniai paprika
    5. 8 szelet paprikás szalámi
    6. őrölt fehér bors

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Mákos guba másképp

    Hozzávalók:

    1. 3 dl tej
    2. 3 evőkanál cukor
    3. 1 zacskó bourbon vaníliás cukor
    4. 3 darab szikkadt kifli
    5. 100 gramm darált mák

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Karamellás hatlapos

    Hozzávalók:

    1. 60 dkg finomliszt
    2. 10 dkg zsír
    3. 3 evőkanál porcukor
    4. 1 csomag szalalkáli
    5. 150 ml tej
    6. 1 nagy tojás
    7. 175 g tejföl
    8. csipet só

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Skót krémes

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg liszt
    2. 5 dkg margarin
    3. 1 cs szalalkáli
    4. kb 2 dl tej
    5. 10-15 dkg cukor ízlés szerint
    6. 1 cs vaníliás cukor

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    11. Pudingos patkó

    Hozzávalók:

    • 25 dkg finomliszt
    • 1 cs vaníliás pudingpor (főzős)
    • 8 dkg porcukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 kk sütőpor
    • 15 dkg vaj
    • csipet só
    • 2  tojás
    • kevés tej (szükség esetén)

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá