Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött csirkemell gombás rizzsel recept

Töltött csirkemell gombás rizzsel
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Gombás rizshez:

    • Fél kg rizs
    • Fél kg gomba
    • 1 db kisebb vöröshagyma
    • 1 csokor petrezselyem
    • bors

    Csirkemellhez:

    • 2 db csirkemell
    • 2db zsemle
    • 20 dkg mexikói zöldség, amiben van pritamin paprika is
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 db vörös hagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • sült csirke fűszersó ( én sajátot szoktam keverni itthon )
    • bors

    Elkészítése:

    A csirkemellek közepéről levesszük a kis „bélszínt” és összevágjuk apróra (vagy ledaráljuk). A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a húst hozzáadva tovább pároljuk, sózzuk, borsozzuk majd hozzáadjuk a zöldségeket és a fokhagymát,(ha kell kis vizet öntünk alá) és puhára főzzük.

    Lehűtjük majd a két vízbe, vagy tejbe áztatott és kinyomkodott zsemlével és tojással összedolgozzuk.

    A csirkemelleket szétnyitjuk, klopfoljuk, fűszerezzük és rátesszük a tölteléket és felgöngyöljük. Olajjal megkent zsírpapírba tekerjük és kb 20-25 perc alatt készre sütjük. A rizshez hagymát kevés olajon megpároljuk, rátesszük a gombát és addig pirítjuk, amíg az összes leve elpárolog.

    A petrezselymet apróra vágjuk és a felét a gombához keverjük, majd hozzáadjuk a megmosott rizst, sózzuk, borsozzuk és készre főzzük. Tálalásnál még rászórjuk a maradék petrezselymet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá