Töltött csirkemell gombás rizzsel recept
Hozzávalók:
Gombás rizshez:
- Fél kg rizs
- Fél kg gomba
- 1 db kisebb vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
Csirkemellhez:
- 2 db csirkemell
- 2db zsemle
- 20 dkg mexikói zöldség, amiben van pritamin paprika is
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 db vörös hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- sült csirke fűszersó ( én sajátot szoktam keverni itthon )
- só
- bors
Elkészítése:
A csirkemellek közepéről levesszük a kis „bélszínt” és összevágjuk apróra (vagy ledaráljuk). A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a húst hozzáadva tovább pároljuk, sózzuk, borsozzuk majd hozzáadjuk a zöldségeket és a fokhagymát,(ha kell kis vizet öntünk alá) és puhára főzzük.
Lehűtjük majd a két vízbe, vagy tejbe áztatott és kinyomkodott zsemlével és tojással összedolgozzuk.
A csirkemelleket szétnyitjuk, klopfoljuk, fűszerezzük és rátesszük a tölteléket és felgöngyöljük. Olajjal megkent zsírpapírba tekerjük és kb 20-25 perc alatt készre sütjük. A rizshez hagymát kevés olajon megpároljuk, rátesszük a gombát és addig pirítjuk, amíg az összes leve elpárolog.
A petrezselymet apróra vágjuk és a felét a gombához keverjük, majd hozzáadjuk a megmosott rizst, sózzuk, borsozzuk és készre főzzük. Tálalásnál még rászórjuk a maradék petrezselymet.