Töltött csirkemell gombás rizzsel

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Gombás rizshez:

  • Fél kg rizs
  • Fél kg gomba
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors

Csirkemellhez:

  • 2 db csirkemell
  • 2db zsemle
  • 20 dkg mexikói zöldség, amiben van pritamin paprika is
  • 1 db tojás
  • 1 db vörös hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • sült csirke fűszersó ( én sajátot szoktam keverni itthon )
  • bors

Elkészítése:

A csirkemellek közepéről levesszük a kis „bélszínt” és összevágjuk apróra (vagy ledaráljuk). A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a húst hozzáadva tovább pároljuk, sózzuk, borsozzuk majd hozzáadjuk a zöldségeket és a fokhagymát,(ha kell kis vizet öntünk alá) és puhára főzzük.

Lehűtjük majd a két vízbe, vagy tejbe áztatott és kinyomkodott zsemlével és tojással összedolgozzuk.

A csirkemelleket szétnyitjuk, klopfoljuk, fűszerezzük és rátesszük a tölteléket és felgöngyöljük. Olajjal megkent zsírpapírba tekerjük és kb 20-25 perc alatt készre sütjük. A rizshez hagymát kevés olajon megpároljuk, rátesszük a gombát és addig pirítjuk, amíg az összes leve elpárolog.

A petrezselymet apróra vágjuk és a felét a gombához keverjük, majd hozzáadjuk a megmosott rizst, sózzuk, borsozzuk és készre főzzük. Tálalásnál még rászórjuk a maradék petrezselymet.