1 . Aszalt gyümölcsös húsrolád
Hozzávalók:
- 60 dkg darálthús
- 15 dkg aszalt gyümölcs vegyesen
- 7 dkg dió
- 1 teáskanál morzsolt kakukkfű
- 1 kávéskanál őrölt szerecsendió
- frissen őrölt bors
- só
- 20 dkg szeletelt bacon
- 2 dl vörösbor
- 2 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Tojásos kolbászos egybesült fasírt
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- 2 zsemle
- 7 tojés
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek mustár
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Füstölt tarjával és tojással töltött csirkecombok
Hozzávalók:
- 3 db egész csirkecomb
- 20 dkg füstölt tarja
- 2 db főtt tojás kockázva
- 2 db áztatott zsemle
- só, bors, petrezselyemzöld, kakukkfű
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Töltött csirkemell gombás rizzsel
Hozzávalók:
- Fél kg rizs
- Fél kg gomba
- 1 db kisebb vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- 2 db csirkemell
- 2db zsemle
- 20 dkg mexikói zöldség, amiben van pritamin paprika is
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Mézes narancsos csirkecomb
Hozzávalók:
- 6-8 csirkecomb
- 6 dkg olvasztott vaj
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 2 narancs
- 2 evőkanál méz
- só
- kakukkfű
- 2-3 ág friss rozmaring
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Füstölt tarjával töltött csirkecomb
Hozzávalók:
- 5 csirke felsőcomb
- só, bors, szárnyas fűszerkeverék
- 1 fej lilahagyma apróra vágva
- 3 főtt tojás lereszelve
- 30 dkg főtt, füstölt tarja apróra vágva
- 1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
- 2 zsemle tejben áztatva, majd kinyomkodva
- só, őrölt bors. ízlés szerint
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Karácsonyi göngyölt karaj szezámmagos bundában
Hozzávalók:
- 4 nagyobb szelet karaj csont nélkül
- 0,5 szál póréhagyma
- 1 doboz medvesajt
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 8 szelet paprikás szalámi
- só
- őrölt fehér bors
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Mákos guba másképp
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 1 zacskó bourbon vaníliás cukor
- 3 darab szikkadt kifli
- 100 gramm darált mák
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Karamellás hatlapos
Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 10 dkg zsír
- 3 evőkanál porcukor
- 1 csomag szalalkáli
- 150 ml tej
- 1 nagy tojás
- 175 g tejföl
- csipet só
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Skót krémes
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg margarin
- 1 cs szalalkáli
- kb 2 dl tej
- 10-15 dkg cukor ízlés szerint
- 1 cs vaníliás cukor
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Pudingos patkó
Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 1 cs vaníliás pudingpor (főzős)
- 8 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 kk sütőpor
- 15 dkg vaj
- csipet só
- 2 tojás
- kevés tej (szükség esetén)