1 . Csirkemáj baconbe tekerve
Hozzávalók:
- 50 dkg szép nagy csirkemáj szív nélkül
- só, frissen őrölt bors
- csipet majoránna
- 15 dkg baconszalonna
- 3 evőkanál olívaolaj
- egy sütőlap + alufólia
- 1 csokor petrezselyem ( elhagyható)
A recept ide kattintva folytatódik >>>
2. Gyümölccsel és sajttal göngyölt pulykamell
Hozzávalók:
- 7 nagyobb szelet pulykamellfilé
- 14 db ujjnyi csík füstölt sajt
- 14 szem magozott aszalt szilva
- 7 felezett őszibarack (konzerves)
- só
- őrölt bors
- hústű, ill. fogvájó a göngyöléshez
- 5-6 ek liszt
- 6 felvert tojás
- 25 dkg zsemlemorzsa
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Füstölt tarjával töltött csirkecombok
Hozzávalók:
- 5 csirke felsőcomb
- só, bors, szárnyas fűszerkeverék
- 1 fej lilahagyma apróra vágva
- 3 főtt tojás kockára vágva vagy lereszelve
- 30 dkg főtt, füstölt tarja apróra vágva
- 1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
- 2 zsemle tejben áztatva, majd kinyomkodva
- só, őrölt bors. ízlés szerint
A recept ide kattintva folytatódik >>>
4. Karajba zárt csülök
Hozzávalók:
- 1 füstölt csülök
- 9–10 szelet karaj
- kb 20 szelet bacon
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 evőkanál mustár
- kb 20 dkg reszelt sajt
- 2 tojás
- liszt
A recept ide kattintva folytatódik >>>
5. Csirkekuglóf aszalt áfonyával
Hozzávalók:
- 10 db csirkecomb, vagy 4 csirkemell filé vékonyra szelve
- 10 dkg sajt
- 20 dkg bacon
- 10 tojás
- 1 csomó újhagyma
- 20 dkg aszalt áfonya
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tk grill fűszerkeverék
- 2 tk piri-piri fűszerkeverék
- só
A recept ide kattintva folytatódik >>>
6. Karácsonyi göngyölt karaj szezámos bundában
Hozzávalók:
- 4 nagyobb szelet karaj csont nélkül
- 0,5 szál póréhagyma
- 1 doboz medvesajt
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 8 szelet paprikás szalámi
- só
- őrölt fehér bors
- 20 dkg finomliszt
- 3 tojás
- 30 dkg zsemlemorzsa
- 2 evőkanál szezámmag
A recept ide kattintva folytatódik >>>
7. Gyömbéres áfonyás csirkemell
Hozzávalók:
- 1 dl tej
- 30 dkg csirkemell filé
- 1 tk só
- 1 tk törött bors
- csipetnyi gyömbér
- csipetnyi szerecsendió
- 10 dkg aszalt áfonya (szilvával is helyettesíthető, de csináltam már barackkal is)
- 10 dkg mazsola
- 3 dl fehérbor
- 30 dkg füstölt sajt
- 8 szelet bacon
A recept ide kattintva folytatódik >>>
8. Pulykamell tekercs, gesztenyés töltelékkel
Hozzávalók:
- 6 nagy szelet pulykamell (nagy tenyérnyi szeletek)
- 50 dkg gesztenyemassza
- 25 dkg mascarpone
- 1 cs vörös áfonya
- 30 dkg szeletelt bacon
- só
- őrölt fehér bors
- szerecsendió
- majoránna
- kakukkfű
- 0,5 dl fehérbor
- 5 dkg vaj
A recept ide kattintva folytatódik >>>
9. Wellington sertésszűz steak burgonyával és párolt zöldbabbal
Hozzávalók:
- kb 80 dkg sertésszűz (egyenlő vastagságú, középső része)
- 50 dkg csiperke gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- só-, bors ízlés szerint
- 1 cs petrezselyemzöld
- kb 10 dkg mustár
- kb fél dl olaj
- 1 cs (270 g) leveles tészta
- 20 dkg fekete erdei sonka
- 1 db tojás sárgája (a kenéshez)
A recept ide kattintva folytatódik >>>
10. Szarvasgomba krémmel töltött karaj
Hozzávalók:
- 60 dkg karaj (4 szelet)
- 15 dkg trappista sajt
- 5 dkg parmezán sajt
- 4 tk szarvasgomba krém
- só-, bors ízlés szerint