Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi fogások: 10 húsétel, amit imádni fog a vendégsereg

Dátum: 2017-12-08 / Írta: Budai István / Látták: 320439 /

Tíz kiváló recept, amit bátran elkészíthetsz karácsonyra!




  • 1 . Csirkemáj baconbe tekerve

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg szép nagy csirkemáj szív nélkül
    2. só, frissen őrölt bors
    3. csipet majoránna
    4. 15 dkg baconszalonna
    5. 3 evőkanál olívaolaj
    6. egy sütőlap + alufólia
    7. 1 csokor petrezselyem ( elhagyható)

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    2. Gyümölccsel és sajttal göngyölt pulykamell

    Hozzávalók:

    1. 7 nagyobb szelet pulykamellfilé
    2. 14 db ujjnyi csík füstölt sajt
    3. 14 szem magozott aszalt szilva
    4. 7 felezett őszibarack (konzerves)
    5. őrölt bors
    6. hústű, ill. fogvájó a göngyöléshez
    7. 5-6 ek liszt
    8. 6 felvert tojás
    9. 25 dkg zsemlemorzsa

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    3. Füstölt tarjával töltött csirkecombok

    Hozzávalók:

    1. 5 csirke felsőcomb
    2. só, bors, szárnyas fűszerkeverék
    3. 1 fej lilahagyma apróra vágva
    4. 3 főtt tojás kockára vágva vagy lereszelve
    5. 30 dkg főtt, füstölt tarja apróra vágva
    6. 1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
    7. 2 zsemle tejben áztatva, majd kinyomkodva
    8. só, őrölt bors. ízlés szerint

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    4. Karajba zárt csülök

    Hozzávalók:

    1. 1 füstölt csülök
    2. 9–10 szelet karaj
    3. kb 20 szelet bacon
    4. 1 nagy fej vöröshagyma
    5. 2 evőkanál mustár
    6. kb 20 dkg reszelt sajt
    7. 2 tojás
    8. liszt

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    5. Csirkekuglóf aszalt áfonyával

    Hozzávalók:

    1. 10 db csirkecomb, vagy 4 csirkemell filé vékonyra szelve
    2. 10 dkg sajt
    3. 20 dkg bacon
    4. 10 tojás
    5. 1 csomó újhagyma
    6. 20 dkg aszalt áfonya
    7. 4 gerezd fokhagyma
    8. 2 tk grill fűszerkeverék
    9. 2 tk piri-piri fűszerkeverék

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    6. Karácsonyi göngyölt karaj szezámos bundában

    Hozzávalók:

    1. 4 nagyobb szelet karaj csont nélkül
    2. 0,5 szál póréhagyma
    3. 1 doboz medvesajt
    4. 1 db piros kaliforniai paprika
    5. 8 szelet paprikás szalámi
    6. őrölt fehér bors
    7. 20 dkg finomliszt
    8. 3 tojás
    9. 30 dkg zsemlemorzsa
    10. 2 evőkanál szezámmag

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    7. Gyömbéres áfonyás csirkemell

    Hozzávalók:

    1. 1 dl tej
    2. 30 dkg csirkemell filé
    3. 1 tk só
    4. 1 tk törött bors
    5. csipetnyi gyömbér
    6. csipetnyi szerecsendió
    7. 10 dkg aszalt áfonya (szilvával is helyettesíthető, de csináltam már barackkal is)
    8. 10 dkg mazsola
    9. 3 dl fehérbor
    10. 30 dkg füstölt sajt
    11. 8 szelet bacon

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    8. Pulykamell tekercs, gesztenyés töltelékkel

    Hozzávalók:

    1. 6 nagy szelet pulykamell (nagy tenyérnyi szeletek)
    2. 50 dkg gesztenyemassza
    3. 25 dkg mascarpone
    4. 1 cs vörös áfonya
    5. 30 dkg szeletelt bacon
    6. őrölt fehér bors
    7. szerecsendió
    8. majoránna
    9. kakukkfű
    10. 0,5 dl fehérbor
    11. 5 dkg vaj

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    9. Wellington sertésszűz steak burgonyával és párolt zöldbabbal

    Hozzávalók:

    1. kb 80 dkg sertésszűz (egyenlő vastagságú, középső része)
    2. 50 dkg csiperke gomba
    3. 2 gerezd fokhagyma
    4. 1 db vöröshagyma
    5. só-, bors ízlés szerint
    6. 1 cs petrezselyemzöld
    7. kb 10 dkg mustár
    8. kb fél dl olaj
    9. 1 cs (270 g) leveles tészta
    10. 20 dkg fekete erdei sonka
    11. 1 db tojás sárgája (a kenéshez)

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    10. Szarvasgomba krémmel töltött karaj

    Hozzávalók:

    1. 60 dkg karaj (4 szelet)
    2. 15 dkg trappista sajt
    3. 5 dkg parmezán sajt
    4. 4 tk szarvasgomba krém
    5. só-, bors ízlés szerint

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    Szólj hozzá