Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Igazi villantós ünnepi fogások: 10 nem hétköznapi recept

Dátum: 2017-12-15 / Írta: Budai István / Látták: 61752 /

Idén karácsonykor legyen a Te menüd a legfinomabb!




  • 1. Csirkekuglóf aszalt áfonyával

    Hozzávalók:

    1. 10 db csirkecomb, vagy 4 csirkemell filé vékonyra szelve
    2. 10 dkg sajt
    3. 20 dkg bacon
    4. 10 tojás
    5. 1 csomó újhagyma
    6. 20 dkg aszalt áfonya
    7. 4 gerezd fokhagyma
    8. 2 tk grill fűszerkeverék
    9. 2 tk piri-piri fűszerkeverék

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    2. Kacsamell rozmaringos meggyraguval

    Hozzávalók:

    1. 2 darab kacsamell
    2. 1 ág rozmaring
    3. őrölt bors
    4. 10 dkg meggybefőtt
    5. 1 dl meggylé
    6. 2 szem szegfűszeg
    7. 1 tk balzsamecet
    8. 1 tk méz
    9. 1 csipet rozmaring

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    3. Wellington sertésszűz steak burgonyával és párolt zöldbabbal

    Hozzávalók:

    1. kb 80 dkg sertésszűz (egyenlő vastagságú, középső része)
    2. 50 dkg csiperke gomba
    3. 2 gerezd fokhagyma
    4. 1 db vöröshagyma
    5. só-, bors ízlés szerint
    6. 1 cs petrezselyemzöld
    7. kb 10 dkg mustár
    8. kb fél dl olaj
    9. 1 cs (270 g) leveles tészta
    10. 20 dkg fekete erdei sonka
    11. 1 db tojás sárgája (a kenéshez)

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    4. Szarvasgomba krémmel töltött karaj

    Hozzávalók:

    1. 60 dkg karaj (4 szelet)
    2. 15 dkg trappista sajt
    3. 5 dkg parmezán sajt
    4. 4 tk szarvasgomba krém
    5. só-, bors ízlés szerint

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    5. Mesésem omlós báránysült

    Hozzávalók:

    1. báránycomb
    2. báránygerinc
    3. 1 kisebb fej fokhagyma
    4. 2 közepes vöröshagyma
    5. 5 dl tej
    6. frissen őrölt bors
    7. friss rozmaring
    8. 2 ek olívaolaj
    9. 2 ek napraforgó olaj
    10. 1 citrom
    11. 3 dl fehérbor

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    6. Egyben kacsasült

    Hozzávalók:

    1. 1 kisebb pecsenye kacsa (ez a példány 1,3 kg volt)
    2. 1 alma
    3. 1 nagyobb fej vöröshagyma
    4. 6 gerezd fokhagyma
    5. 4 ág friss rozmaring
    6. 2 ek kacsazsír
    7. ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    7. Karajba zárt csülök

    Hozzávalók:

    1. 1 füstölt csülök
    2. 9–10 szelet karaj
    3. kb 20 szelet bacon
    4. 1 nagy fej vöröshagyma
    5. 2 evőkanál mustár
    6. kb 20 dkg reszelt sajt
    7. 2 tojás
    8. liszt

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    8. Édes-csípős báránycsülök citromos-mákos tagliatellével

    Hozzávalók:

    1. fejenként 1 báránycsülök
    2. 1/2 üveg édes- fokhagymás chili szósz
    3. 6 gerezd fokhagyma
    4. 3 babérlevél
    5. 4 ág friss rozmaring
    6. bors
    7. 2 evőkanál olíva a sütéshez
    8. 1 dl víz

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    9. Gombás marharagu kuszkusszal

    Hozzávalók:

    1. 2 kg marhahús
    2. 2 fej vöröshagyma (nagyobb)
    3. 3 gerezd fokhagyma
    4. 1 szál rozmaring
    5. 3-4 db babérlevél
    6. oregánó
    7. 1 szelet gyömbér
    8. 3 paradicsom
    9. 1 paprika
    10. 4 dl vörösbor

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    10. Májjal töltött csirkecomb baconbe tekerve

    majscsirke

    Hozzávalók:

    1. 4 db csirkecomb
    2. 4 db csirkemáj
    3. 8 szelet császárszalonna (v. bacon)
    4. fehér őrölt bors
    5. majoránna
    6. bazsalikom
    7. szerecsendió
    8. 5 dkg margarin
    9. 1,5-2 dl fehér bor

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    Szólj hozzá