1. Csirkekuglóf aszalt áfonyával
Hozzávalók:
- 10 db csirkecomb, vagy 4 csirkemell filé vékonyra szelve
- 10 dkg sajt
- 20 dkg bacon
- 10 tojás
- 1 csomó újhagyma
- 20 dkg aszalt áfonya
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tk grill fűszerkeverék
- 2 tk piri-piri fűszerkeverék
- só
A recept ide kattintva folytatódik >>>
2. Kacsamell rozmaringos meggyraguval
Hozzávalók:
- 2 darab kacsamell
- 1 ág rozmaring
- só
- őrölt bors
- 10 dkg meggybefőtt
- 1 dl meggylé
- 2 szem szegfűszeg
- 1 tk balzsamecet
- 1 tk méz
- 1 csipet rozmaring
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Wellington sertésszűz steak burgonyával és párolt zöldbabbal
Hozzávalók:
- kb 80 dkg sertésszűz (egyenlő vastagságú, középső része)
- 50 dkg csiperke gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- só-, bors ízlés szerint
- 1 cs petrezselyemzöld
- kb 10 dkg mustár
- kb fél dl olaj
- 1 cs (270 g) leveles tészta
- 20 dkg fekete erdei sonka
- 1 db tojás sárgája (a kenéshez)
A recept ide kattintva folytatódik >>>
4. Szarvasgomba krémmel töltött karaj
Hozzávalók:
- 60 dkg karaj (4 szelet)
- 15 dkg trappista sajt
- 5 dkg parmezán sajt
- 4 tk szarvasgomba krém
- só-, bors ízlés szerint
A recept ide kattintva folytatódik >>>
5. Mesésem omlós báránysült
Hozzávalók:
- báránycomb
- báránygerinc
- 1 kisebb fej fokhagyma
- 2 közepes vöröshagyma
- 5 dl tej
- frissen őrölt bors
- só
- friss rozmaring
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek napraforgó olaj
- 1 citrom
- 3 dl fehérbor
A recept ide kattintva folytatódik >>>
6. Egyben kacsasült
Hozzávalók:
- 1 kisebb pecsenye kacsa (ez a példány 1,3 kg volt)
- 1 alma
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 4 ág friss rozmaring
- 2 ek kacsazsír
- ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
A recept ide kattintva folytatódik >>>
7. Karajba zárt csülök
Hozzávalók:
- 1 füstölt csülök
- 9–10 szelet karaj
- kb 20 szelet bacon
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 evőkanál mustár
- kb 20 dkg reszelt sajt
- 2 tojás
- liszt
A recept ide kattintva folytatódik >>>
8. Édes-csípős báránycsülök citromos-mákos tagliatellével
Hozzávalók:
- fejenként 1 báránycsülök
- 1/2 üveg édes- fokhagymás chili szósz
- 6 gerezd fokhagyma
- 3 babérlevél
- 4 ág friss rozmaring
- só
- bors
- 2 evőkanál olíva a sütéshez
- 1 dl víz
A recept ide kattintva folytatódik >>>
9. Gombás marharagu kuszkusszal
Hozzávalók:
- 2 kg marhahús
- 2 fej vöröshagyma (nagyobb)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szál rozmaring
- 3-4 db babérlevél
- oregánó
- 1 szelet gyömbér
- 3 paradicsom
- 1 paprika
- 4 dl vörösbor
A recept ide kattintva folytatódik >>>
10. Májjal töltött csirkecomb baconbe tekerve
Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb
- 4 db csirkemáj
- 8 szelet császárszalonna (v. bacon)
- só
- fehér őrölt bors
- majoránna
- bazsalikom
- szerecsendió
- 5 dkg margarin
- 1,5-2 dl fehér bor