Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

“Egyben” kacsasült recept

“Egyben” kacsasült
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
170 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kisebb pecsenye kacsa (ez a példány 1,3 kg volt)
    • 1 alma
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma
    • 6 gerezd fokhagyma
    • 4 ág friss rozmaring
    • 2 ek kacsazsír
    • ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

    Elkészítése:

    A kacsát megmossuk, amennyiben szükséges megtisztítjuk a kóbor tokoktól, egy két ott maradt tolltól és alaposan bedörzsöljük kívül, belül sóval és borssal.

    A vöröshagymát meghámozom és négy felé vágom. Az almát nem hámozom csak ezt is négy felé vágom és eltávolítom a magházát.

    A negyedelt almát, -vöröshagymát, a megtisztított fokhagyma gerezdeket, két ág rozmaring kíséretében elrejtem a kacsa hasába és hústűvel megtűzöm a pocakját.

    A kacsazsírt elkenem a római tál alján, ráhelyezem a kacsát, hozzádobom a másik két rozmaring ágat, lefedem a római tál tetejével és 180 fokra előmelegített – hőlégkeveréses fokozaton – sütőben 2 órát sütöm.

    Ha a kacsa megpuhult, leveszem a római tál tetejét és további fél órára vissza teszem sülni, de kb. 6-7 percenként kiveszem és meglocsolom a saját levével, hogy szép pirosra süljön és ne száradjon ki.

    Ízlés szerint salátával, hagymás törtburgonyával kínálom.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá