1.Bajai halászlé
Hozzávalók:
- 3 kg hal (lehet bármely féle, jelenesetben ponty, de a vegyes hal is nagyon finom!
- 50 dkg vöröshagyma
- 6-7 evőkanál jóféle házi fűszerpaprika
- 1 deci száraz, testes vörösbor
- 2 db érett paradicsom
- só
- ízlés szerint cseresznye illetve chilipaprika
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2.Farkassügér filé halmártással
Hozzávalók:
- 2 db farkassügér
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 1 kk halfűszerkeverék
- 1/2 citrom leve
- 3 dkg vaj
- 2-3 ek olívaolaj
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
3.Halászlé pontyból
Hozzávalók:
- 1,5 kg tisztított ponty
- 6 db törpeharcsa
- 1 ponty feje
- 2 db keszeg
- 2 db kárász
- többféle apró hal
- 1 nagy fej vöröshagyma
- bors ízlés szerint
- 3 ek pirospaprika
- 2 dl házi paradicsomlé vagy 1 kis paradicsom konzerv
- 1,5 dl vörösbor
- 2 chilipaprika
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
4.Rántott hal krumplisalátával
Hozzávalók:
- 4 db halfilé
- só, bors
- fél citrom leve
- zsemlemorzsa
- liszt
- tojás
- étolaj a sütéshez
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
5.Tonhallal töltött gombafej
Hozzávalók:
- 3 nagy gombafej
- 1 halfilé
- 0,5 marék szárított vargánya
- 0,5 marék reszelt sajt (ementáli, parmezán, füstölt copfocska keverék)
- petrezselyemzöld
- frissen őrölt bors
- só
- 1 ek olaj
- diónyi vaj
- 1 kisebb darab (2×2 cm nagyságú) póréhagyma
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
6.Gyors, szálkamentes halászlé
Hozzávalók:
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 kiskanál őrölt fűszerpaprika
- 3 db 20 dkg-os halászlé sűrítmény
- 50 dkg halbelsőség
- 1 kg szürkeharcsa vagy afrikai harcsa filé
- ízlés szerint só
- 2 ek piros arany
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
7.Pikáns tárkonyos halleves
Hozzávalók:
- 50 dkg afrikai harcsafilé
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kisebb burgonya
- 4 ek (lm) tejföl
- 2 dl száraz fehérbor
- 1,5 l víz
- 2 babérlevél
- 0,5 citrom frissen facsart leve
- 0,5 csokor petrezselyem
- 1 ek szárított tárkony
- ízlés szerint só
- frissen őrölt fehér bors
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
8.Palacsintabundás halszeletek citromosan
Hozzávalók:
- 4 nagyobb szelet hal
- 1-1 csipet só, bors
- 0,3 citrom leve
- 1 csésze liszt a forgatáshoz (kb 2 dl)
A recept ide kattintva folytatódik! >>>