Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hal az ünnepi menüben! Hagyományos és modern módon elkészítve, különleges ízekkel kombinálva

Dátum: 2022-12-05 / Írta: Budai István / Látták: /

Ti olyan család vagytok, akiknél a hal szerepel a karácsonyi menüben? Ha igen, akkor azért, ha nem, akkor pedig azért nézzetek szét ebben a válogatásban! Vannak itt hagyományos és modernebb ételek is. Mindenki megtalálja a neki tetsző ízvilágot.




  • 1.Bajai halászlé

    Hozzávalók:

    1. 3 kg hal (lehet bármely féle, jelenesetben ponty, de a vegyes hal is nagyon finom!
    2. 50 dkg vöröshagyma
    3. 6-7 evőkanál jóféle házi fűszerpaprika
    4. 1 deci száraz, testes vörösbor
    5. 2 db érett paradicsom
    6. ízlés szerint cseresznye illetve chilipaprika

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    2.Farkassügér filé halmártással

    Hozzávalók:

    1. 2 db farkassügér
    2. só (ízlés szerint)
    3. őrölt színes bors (ízlés szerint)
    4. 1 kk halfűszerkeverék
    5. 1/2 citrom leve
    6. 3 dkg vaj
    7. 2-3 ek olívaolaj

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    3.Halászlé pontyból

    Hozzávalók:

    1. 1,5 kg tisztított ponty
    2. 6 db törpeharcsa
    3. 1 ponty feje
    4. 2 db keszeg
    5. 2 db kárász
    6. többféle apró hal
    7. 1 nagy fej vöröshagyma
    8. bors ízlés szerint
    9. 3 ek pirospaprika
    10. 2 dl házi paradicsomlé vagy 1 kis paradicsom konzerv
    11. 1,5 dl vörösbor
    12. 2 chilipaprika

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    4.Rántott hal krumplisalátával

    Hozzávalók:

    1. 4 db halfilé
    2. só, bors
    3. fél citrom leve
    4. zsemlemorzsa
    5. liszt
    6. tojás
    7. étolaj a sütéshez

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    5.Tonhallal töltött gombafej

    Hozzávalók:

    1. 3 nagy gombafej
    2. 1 halfilé
    3. 0,5 marék szárított vargánya
    4. 0,5  marék reszelt sajt (ementáli, parmezán, füstölt copfocska keverék)
    5. petrezselyemzöld
    6. frissen őrölt bors
    7. 1 ek olaj
    8. diónyi vaj
    9. 1 kisebb darab (2×2 cm nagyságú) póréhagyma

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    6.Gyors, szálkamentes halászlé

    Hozzávalók:

    1. 3 nagy fej vöröshagyma
    2. 2-3 kiskanál őrölt fűszerpaprika
    3. 3 db 20 dkg-os halászlé sűrítmény
    4. 50 dkg halbelsőség
    5. 1 kg szürkeharcsa vagy afrikai harcsa filé
    6. ízlés szerint só
    7. 2 ek piros arany

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    7.Pikáns tárkonyos halleves

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg afrikai harcsafilé
    2. 2 közepes fej vöröshagyma
    3. 2 gerezd fokhagyma
    4. 2 kisebb burgonya
    5. 4 ek (lm) tejföl
    6. 2 dl száraz fehérbor
    7. 1,5 l víz
    8. 2 babérlevél
    9. 0,5 citrom frissen facsart leve
    10. 0,5 csokor petrezselyem
    11. 1 ek szárított tárkony
    12. ízlés szerint só
    13. frissen őrölt fehér bors

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    8.Palacsintabundás halszeletek citromosan

    Hozzávalók:

    1. 4 nagyobb szelet hal
    2. 1-1 csipet só, bors
    3. 0,3 citrom leve
    4. 1 csésze liszt a forgatáshoz (kb 2 dl)

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

     

    Szólj hozzá