Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tonhallal töltött gombafej recept

Tonhallal töltött gombafej
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 nagy gombafej
  • 1 halfilé
  • 0,5 marék szárított vargánya
  • 0,5  marék reszelt sajt (ementáli, parmezán, füstölt copfocska keverék)
  • petrezselyemzöld
  • frissen őrölt bors
  • 1 ek olaj
  • diónyi vaj
  • 1 kisebb darab (2×2 cm nagyságú) póréhagyma
  • 1 kisebb szelet rozskenyér
  • 1 dl tej az áztatáshoz
  • 1 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
  • 0,5 citrom leve

Elkészítése:

Feldaraboljuk a póréhagymát, és a halat pici szeletkékre vágjuk.

Beáztatjuk a vargányát egy kis vízbe, valamint a kenyér szeletet is a tejbe.

Az olajon megdinszteljük a póréhagymát, sózzuk, borsozzuk,  a vaj felét beletesszük. Ezt követően rátesszük a gombafejet és a vargányát. 4-5 percig pároljuk, majd vajazott tálba szedjük a gombafejeket.

A póréhagymás vargányás masszára rádobjuk a petrezselyemzöldet, és a halat  beleforgatjuk. Citromlével és 1 ek vízzel jól átpároljuk.

Ameddig párolódig bekapcsoljuk a sütőt 160 fokra.

A párolt halra tesszük az áztatott kenyeret és a reszelt sajt felét, valamint a tojást. Kicsi kanállal beletöltjük a masszát a gombafejekbe. 160 fokos sütőben légkeveréssel 6 percig sütjük, majd rászórjuk a sajtot, és 2 percig még visszatesszük, hogy ráolvadjon a tetejére.

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá