Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ellenállhatatlan húsos kaják a hétre – 7 finomság, amit garantáltan jóllaksz

Dátum: 2024-11-11 / Írta: Budai István / Látták: /

Ha egy igazán laktató, húsos hétre vágysz, ezeket a recepteket mindenképp próbáld ki! A kiadós fogások biztosítják, hogy ne maradj éhes, akár ebédre, akár vacsorára készíted őket. A klasszikus töltött húsoktól a ropogós oldalason át a magyaros ízekig mindenféle fogás megtalálható, hogy változatos legyen a hét.




  • Ebben a válogatásban olyan recepteket hoztunk, amelyek ízletesek, tartalmasak, és garantáltan jóllakatják a családot. A cordon bleu és a rántott, töltött karaj ropogós bundájukkal csábítanak, míg a citromos-ketchupos oldalas és a rozmaringos steak burgonyával tálalt sült oldalas különleges, fűszeres ízekkel kényeztet. A falusi göngyölt karaj és a magyaros töltött karaj igazán laktató, magyaros ízeket hoznak az asztalra. Ezekkel a húsos fogásokkal garantáltan jóllaksz a hét minden napján!

    1. Cordon bleu recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4 szelet karaj
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors

    A töltelékhez:

    • 8 szelet gépsonka
    • 4 szelet sajt
    • 2 ek vágott petrezselyemzöld

    A panírhoz:

    • 1 db nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 70 ml tej
    • ízlés szerint pici só
    • 1 ek aprított petrezselyemzöld
    • 6 dkg körüli liszt
    • 10 dkg zsemlemorzsa

    A sütéshez:

    • 5 dl étolaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Citromos-ketchupos oldalas recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 kg húsos oldalas
    • 1 db citrom (karikákra vágva)
    • 1 vöröshagyma (karikára vágva)
    • 1 bögre ketchup
    • 2 bögre víz
    • 1 teáskanál só
    • 1 teáskanál bors

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Falusi göngyölt karaj recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 10-12 szelet karaj (csont nélkül)
    • bors

    Töltelék:

    • 3 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél fej vöröshagyma
    • 10 dkg füstölt kolbász
    • 1 piros húsú paprika (ha szeretjük a csípőset, akkor lehet hegyes erős is)
    • 4-5 csemege uborka
    • 60 g bacon (helyette lehet húsos szalonna is)
    • 10 dkg sajt
    • 1 ek mustár
    • 2 ek tejföl
    • bors

    Panírozáshoz:

    • liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa

    Sütéshez:

    • olaj (vagy másmilyen zsiradék)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Magyaros töltött karaj recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • kb 70 dkg szeletelt karaj
    • ízlés szerint sertés fűszer

    Töltelék:

    • 4 db natúr, háromszög medvesajt
    • 10 dkg kolbász
    • 1 csípős paprika
    • 1 kis fej lilahagyma

    Panírozáshoz:

    • liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa

    Sütéshez:

    • bő zsiradék

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Sült oldalas vele sült krumplival recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1,8 kg oldalas
    • 70 dkg sertészsír
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 fej fokhagyma
    • 1 dl olaj
    • só, bors, majoránna
    • 1 pohár víz

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Rántott, töltött karaj recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 60 dkg sertéskaraj (csont nélkül)
    • 6 szelet pulykamell sonka
    • 200g szeletelt gomba (konzerves)
    • 6 szelet sajt
    • 6 csipet só
    • 6 csipet bors
    • 3 ek liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6-7 ek panírmorzsa
    • 4 dl olaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Sült oldalas rozmaringos steak burgonyával recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 ek olaj
    • 1 tk mustár
    • 1 tk zúzott fokhagyma
    • 1/2 cs flekken fűszerkeverék
    • 1+1 csipet cayenne bors

    Valamint:

    • 4 szelet porcos oldalas
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 db babérlevél
    • 2 szál friss rozmaring
    • 10-12 szem egészbors
    • 2 fej fokhagyma

    Steak burgonyához:

    • 6-7 egyforma, közepes méretű burgonya
    • 1 kk só
    • 4 ek olaj
    • csipet cayenne bors
    • 1 kk durva só
    • 1 kk aprított friss rozmaring

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá