Miért egyek csirkemellet?
Több csirkemell fogyasztása számos élettani előnnyel jár. A csirkemell magas fehérjetartalma segít fenntartani és fejleszteni az izomtömeget, valamint támogatja a sejtek és szövetek egészségét. Emellett alacsony zsírtartalma hozzájárulhat a koleszterinszint csökkentéséhez és a szív- és érrendszer egészségének megőrzéséhez.
A csirkemell rendkívül sokoldalú alapanyag, amely számos kulináris lehetőséget kínál. Lehetőséged van sütésre, grillezésre, főzésre vagy akár párolásra is. Könnyen feldolgozható és kombinálható más hozzávalókkal, így variálhatod az ízeket és elkészítheted kedvenc ételeidet. Ezzel a sokoldalú alapanyaggal könnyedén változatossá teheted az étkezéseidet és felfedezheted az új ízeket.
Összességében, a csirkemell fogyasztása elősegítheti az egészséges izomépítést, támogathatja a szív- és érrendszer egészségét, és a változatos recepteknek köszönhetően izgalmas és ízletes ételeket készíthetsz. Tehát ne habozz, fedezd fel a csirkemell sokoldalúságát és élvezd az egészséges és finom étkezéseket!
Egy 100 gramm csirkemell átlagosan kb. 165 kalóriát , 31 gramm fehérjét, 3,6 gramm zsírt tartalmaz.
1 . Rakott csirkemell
Hozzávalók:
- 4 szelet csirkemell filé
- 2 paprika
- 8 szelet bacon
- 4 szelet sonka
- 2 hegyes erős paprika
- 2 szál újhagyma
- 20 dkg reszelt sajt
- 2 evőkanál mustár
- 1 kaliforniai paprika
- só
- őrölt fehér bors
- szárnyas fűszerkeverék
- étolaj
- 4 dl tejföl
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Bajor csirke
Hozzávalók:
- csirkemell
- gomba ( a friss jobb, de lehet konzerv is)
- hagyma
- borsó
- sárgarépa
- nagy doboz tejföl (375 g)
- só
- bors
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Fokhagymás bundában sült csirkefalatok
Hozzávalók:
- 1 egész nagy csirkemell filé
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 5 dl olaj a sütéshez
- 2 nagyobb tojás
- 2 púpos ek liszt
- 2 ek tej
- 0,5 kk só
- 1 tk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 nagyobb fokhagyma)
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Mustáros csirkemell rántva
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 1 evőkanál mustár
- 2 tojás
- 1,5 dl tej
- 6 evőkanál liszt
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 3 evőkanál liszt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 5 dl étolaj
A recept ide kattintva folyatódik! »»»
5. Nem lehet abbahagyni csirke
Hozzávalók:
- 8 szelet csirkemell filé (De lehet comb is)
- 8 dkg liszt
- 1 púpozott teáskanál pirospaprika
- 1 mokkáskanál majoránna
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál só
- 1 késhegynyi őrölt köménymag
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 10dkg reszelt füstölt sajt
- 2 dl tejföl
- 1 dkg vaj
- 4 evőkanál olaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Tejszínes mustáros csirkemell
Hozzávalók:
- 300 g csirkemell szeletek
- 1 közepes vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1-2 dl tejszín
- 1-2 ek mustár
- só
- bors
- olaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Csirkemell sonkás sajtmártással
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell filé
- 2 közepes vöröshagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 1.5 dl tejföl
- 10 dkg sajt
- 20 dkg sonka
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 ek zsemlemorzsa
- 4 ek napraforgó olaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Tejszínes csirkemell
Hozzávalók:
- 40 dkg trappista sajt
- 80 dkg csirkemell filé
- 300 ml főzőtejszín
- egy tálka finomliszt
- 1-2 tojás
- só
- tepsit kikenni zsír (vaj) és picike liszt
- tetejére mehetnek baconszeletek, de elhagyható
A recept ide kattintva folyatódik! »»»