Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás bundában sült csirkefalatok recept

Fokhagymás bundában sült csirkefalatok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 egész nagy csirkemell filé
    • 1 csapott kk só
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • 5 dl olaj a sütéshez

    Bundához:

    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 púpos ek liszt
    • 2 ek tej
    • 0,5 kk só
    • 1 tk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 nagyobb gerezd fokhagyma)

    Elkészítése:

    A megtisztított csirkemellet vékony csíkokra, darabokra vágjuk, kicsit lecsepegtetjük és megszórjuk kb. 1 csapott kk sóval, és 1 nagy csipet őrölt borssal. Kicsit félretesszük. Az olajat egy tálba felforrósítjuk.

    Egy másik tálkában a bundához a tojásokat a sóval, fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával) habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük, kevés tejjel lazítjuk. Beleforgatjuk a csirkedarabokat.

    Ha már elég forró az olaj, akkor egy villával, egyesével kicsit lecsepegtetjük a mell darabokat és a forró olajba engedjük. Pár perc alatt a közepestől kisebb lángon szép barnára sütjük.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    Tipp:

    Ez a gyerekeim egyik kedvenc étele, bármikor szívesen fogadják, ez olyan mindenkor bevethető fogás :-)
    Ízletes csirkedarabok, amik a bundában puhulnak meg, szaftosak, egyáltalán nem szárazak. Kínálhatjuk a megszokott köretekkel, vagy csak fokhagymás mártogatóssal, esetleg friss salátával. Ez nem egy nagy adag, érdemes legalább duplázni :-)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá