Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes csirkemell recept

Tejszínes csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg trappista sajt
    • 80 dkg csirkemell filé
    • 300 ml főzőtejszín
    • egy tálka finomliszt
    • 1-2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • tepsit kikenni zsír (vaj) és picike liszt
    • tetejére mehetnek baconszeletek, de elhagyható

    Elkészítése:

    Reszeld le a sajtot. A csirkemellet szeld fel vékony szeletekre. Egy tálkába készíts lisztet, másikba verj fel egy tojást (vagy kettőt, amennyit felvesz majd, de zömmel elég az egy). Klopfold ki a csirkemellet és sózd meg.

    A fele reszelt sajtot szórd bele a kizsírozott kilisztezett tepsibe, ez lesz alul. Utána a csirkemell szeleteket forgasd meg lisztben, majd tojásban és helyezd a sajtra a tepsiben. Teljesen lakják be a tepsit, ha sok a hús, nem baj neki, ha fedik egymást itt-ott a húsok.

    Locsold meg főzőtejszínnel. Jusson mindenhová. Majd fedd be az egészet a maradék reszelt sajttal. Itt még füstölt sajttal is megbolondíthatod, de nem fontos. És rakhatsz a tetejére bacont, de az is elhagyható.

    150 fokos előmelegített sütőbe bele, puhuljon meg, kb fél óra múlva kicsit rátolhatsz 180 fokig, hogy meg is piruljon a sajt vagy a bacon a tetején.

    Salátával, majonézes cuccal vagy görög salátával a legfinomabb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá