Az első fogás a jeges dinnyesaláta, amely részeges dinnyével készül. Ez a frissítő saláta tökéletes választás a nyári hőségben, hiszen a lédús dinnye és a különleges hozzávalók kombinációja igazán különlegessé teszi. Az olasz sajtgolyó egy könnyű és ízletes előétel, amely tökéletes bármilyen alkalomra.
A sonkás sajttekercs egy igazi klasszikus, amely hidegen tálalva a legjobb. Az ízletes sonka és sajt kombinációja garantáltan elnyeri mindenki tetszését. A hideg fokhagymás kovászos uborkaleves pedig egy különleges leves, amely frissítő és ízletes, tökéletes választás a nyári napokra.
A gazpacho, a hideg paradicsomleves egy spanyol klasszikus, amely hidegen fogyasztva a legjobb. Ez a leves nemcsak ízletes, hanem tele van vitaminnal és antioxidánssal is. A hideg uborkaleves, más néven uborka gazpacho, szintén egy frissítő és könnyű fogás, amely tökéletes a meleg napokon.
A hideg gyümölcsleves egy igazi nyári kedvenc, amely bármilyen friss gyümölcsből elkészíthető. Ez a leves nemcsak finom, hanem egészséges is, így bátran fogyaszthatja az egész család. A baconos sajtos tojáskrém egy ízletes és krémes fogás, amely hidegen tálalva a legjobb.
Végül, de nem utolsósorban, a német saláta egy könnyű és frissítő fogás, amely hidegen fogyasztva igazán ízletes. Ez a saláta tökéletes kiegészítője lehet bármilyen étkezésnek.
1. Jéghideg dinnyesaláta / részeges dinnye. recept
Hozzávalók:
- 1/4 görögdinnye, (kb. 1,5 kg.)
- néhány borsmenta levél,
- késhegynyi őrölt fahéj,
- kevés friss gyömbér reszelve, vagy nagyon apróra vágva,
- 1 lime leve.
- Esetleg bor, vodka, triple sec.
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Olasz sajtgolyó recept
Hozzávalók:
- 25 dkg mascarpone
- 2 ek reszelt parmezán
- 20 dkg bármilyen reszelt sajt
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 0,5 ek szárított bazsalikom, de legjobb a friss, kb 10 levélke
- só
- bors
- rózsabors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Sonkás sajttekercs recept
Hozzávalók:
- 12 szelet lapsajt
- 10 szelet gépsonka
- 10 dkg sajt (trappista)
- 10 dkg sajtkrém
- 5 db tojás
- 10 dkg vaj
- 1 cs petrezselyemzöld
- 1 tk mustár
- só
- fehérbors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Hideg fokhagymás, kovászos uborkaleves recept
Hozzávalók:
- 3 közepes kovászos uborka
- 2 dl kovászos uborkalé
- 3 dl zöldség alaplé
- 200 g natúr joghurt
- 1 mk szorbit, vagy cukor
- 1 gerezd fokhagyma
- kevés friss mentalevél
- olívaolaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Gazpacho (hideg paradicsomleves) recept
Hozzávalók:
- 6 db paradicsom
- 1/4 kígyóuborka
- 1/2 lecsópaprika
- 4 gerezd fokhagyma (én az átlagosnál többet teszek bele, mert szeretem)
- 1 kisebb fej hagyma
- 1 szikkadt kenyérvég, bagett, kruton
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál vörösbor ecet
- csipet só, frissen őrölt bors
- kevés friss oregánó, bazsalikom levél, petrezselyem zöld
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Hideg uborkaleves – uborka gazpacho recept
Hozzávalók:
- 1 db kígyóuborka
- 1 marék csemegeuborka
- fél lecsópaprika
- 2 – 4 gerezd fokhagyma (ezt mindenki ízlésére bízom.) (én ma nem csókolom meg Párom)
- 1 vöröshagyma
- 1 kávéskanál szárított kapor
- néhány levél borsmenta, és citromfű (a borsmenta feltétlenül kell, de jó a szárított is)
- 3 kanál extra szűz olíva olaj
- 1 kanál almaecet
- só, őrölt fehérbors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Hideg gyümölcsleves recept
Hozzávalók:
- Gyümölcsök: ribizli, banán, sárgabarack, eper, narancs, alma
- fahéj, cukor, őrölt szegfűszeg ízlés szerint
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 dl tejszín
- 1 ek tejszínízű pudingpor
- kb 4 dl tej
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Baconos, sajtos tojáskrém recept
Hozzávalók:
- 5 db tojás
- 10 dkg vajkrém
- 10 dkg sajtkrém
- 2 tk mustár
- 1 kiskanál só
- bors
- parmezán
- 1 kis fej vöröshagyma vagy 1 szál újhagyma
- 3 ek bacon
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Német saláta recept
Hozzávalók:
- 1 kisebb zeller
- 1 konzerv kukorica
- 1 konzerv darabolt ananász
- 20 dkg sonka
- 3 alma
- 6 főtt tojás
- 1 póréhagyma
- 480 g majonéz
- 1 nagydoboz tejföl
- 20 dkg reszelt sajt