Olasz sajtgolyó recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 25 dkg mascarpone
- 2 ek reszelt parmezán
- 20 dkg bármilyen reszelt sajt
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 0,5 ek szárított bazsalikom, de legjobb a friss, kb 10 levélke
- só
- bors
- rózsabors
Elkészítése:
A sajtokat keverjük krémesre, reszeljük hozzá a fokhagymát, ízesítsük, ha van otthon friss bazsalikom levél, akkor aprítsuk azt hozzá.
Tegyük a masszát a hűtőbe legalább 1 órára, majd formáljunk diónyi gombócokat belőle.
Tálaláskor szórjuk meg tört rózsaborssal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »


