Olasz sajtgolyó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Olasz sajtgolyó

Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 ek reszelt parmezán
  • 20 dkg bármilyen reszelt sajt
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 0,5 ek szárított bazsalikom, de legjobb a friss, kb 10 levélke
  • bors
  • rózsabors

Elkészítése:

A sajtokat keverjük krémesre, reszeljük hozzá a fokhagymát, ízesítsük, ha van otthon friss bazsalikom levél, akkor aprítsuk azt hozzá.

Tegyük a masszát a hűtőbe legalább 1 órára, majd formáljunk diónyi gombócokat belőle.

Tálaláskor szórjuk meg tört rózsaborssal.