Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás sajttekercs recept

Sonkás sajttekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 12 szelet lapsajt
    • 10 szelet gépsonka
    • 10 dkg sajt (trappista)
    • 10 dkg sajtkrém
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg vaj
    • 1 cs petrezselyemzöld
    • 1 tk mustár
    • fehérbors

    Elkészítése:

    Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, amire ráfektetjük a sajtszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. Ráreszeljük a trappistasajtot, és 2 percre előmelegített sütőbe tesszük, de éppen csak annyira, hogy a sajtok egymáshoz tapadjanak.

    A tojást keményre főzzük, majd a sárgáját kivesszük. A tojás fehérjét apró kockára vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk és a sajtkrémhez keverjük, majd pici sóval, és fehérborssal ízesítjük.

    A tojás sárgáját a vajjal és a mustárral jól elkeverjük és szintén kevés sóval és borssal ízesítjük. A sajtlapokra először a tojásfehérjés masszát kenjük rá egyenletesen, majd az egészet befedjük a sonkaszeletekkel.

    Ezt követően a tojássárgás keveréket kenjük a sonkára, és az egészet óvatosan feltekerjük, majd hűtőszekrénybe tesszük. Éles késsel szeleteljük, és pirítóssal tálaljuk.

     

    A sonkás sajttekercs kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 311 kcal
    Fehérje: 19 g
    Szénhidrát: 1 g
    Zsír: 25 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá