Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hideg fokhagymás, kovászos uborkaleves recept

Hideg fokhagymás, kovászos uborkaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3 közepes kovászos uborka
    • 2 dl kovászos uborkalé
    • 3 dl zöldség alaplé
    • 200 g natúr joghurt
    • 1 mk szorbit, vagy cukor
    • 1 gerezd fokhagyma
    • kevés friss mentalevél
    • olívaolaj

    Elkészítése:

    A kovászos uborkát nagyon apróra kockázzuk, és kétfelé osztjuk. Az egyik felét felöntjük a kovászos uborka levével és a lehűtött zöldség alaplével, majd kevés szorbittal, vagy cukorral édesítjük. Mindössze annyival, hogy kiemelje a savanyú lé pikánsságát.

    Az apróra zúzott fokhagymával, néhány mentelevéllel, és a joghurttal simára turmixoljuk, majd a darabolt kovászos uborka maradékát visszatesszük a levesbe. Mielőtt felszolgálnánk, tanácsos még hűteni rajta, illetve néhány órát hagyni, hogy összeérjenek az ízek.

    Tálaláskor olíva olajjal csorgatjuk meg ízlés szerint. Pirítós kenyérrel is tálalható.

    A hideg fokhagymás, kovászos uborkaleves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 28 kcal
    Fehérje: 1 g
    Szénhidrát: 2 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá