Hideg fokhagymás, kovászos uborkaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 3 közepes kovászos uborka
  • 2 dl kovászos uborkalé
  • 3 dl zöldség alaplé
  • 200 g natúr joghurt
  • 1 mk szorbit, vagy cukor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés friss mentalevél
  • olívaolaj

Elkészítése:

A kovászos uborkát nagyon apróra kockázzuk, és kétfelé osztjuk. Az egyik felét felöntjük a kovászos uborka levével és a lehűtött zöldség alaplével, majd kevés szorbittal, vagy cukorral édesítjük. Mindössze annyival, hogy kiemelje a savanyú lé pikánsságát.

Az apróra zúzott fokhagymával, néhány mentelevéllel, és a joghurttal simára turmixoljuk, majd a darabolt kovászos uborka maradékát visszatesszük a levesbe. Mielőtt felszolgálnánk, tanácsos még hűteni rajta, illetve néhány órát hagyni, hogy összeérjenek az ízek.

Tálaláskor olíva olajjal csorgatjuk meg ízlés szerint. Pirítós kenyérrel is tálalható.