Az első ajánlott fogás a hideg vörösboros szamócaleves, amely különleges ízével és frissítő hatásával biztosan elnyeri a tetszésedet. A gazpacho, a spanyol hideg paradicsomleves egy klasszikus nyári étel, tele vitaminnal és friss zöldségekkel.
A hideg fokhagymás kovászos uborkaleves egy igazi magyar különlegesség, amely egyszerre frissítő és ízletes. A hideg málnakrémleves pedig édes és zamatos, tökéletes választás egy forró nyári napon.
A görög gyümölcsleves egy könnyű és ízletes fogás, amely a friss gyümölcsök és a joghurt kombinációjával nyújt tökéletes hűsítést. A sárgadinnye krémleves édes és frissítő, a dinnye zamatos íze pedig igazán különlegessé teszi ezt a levest.
A joghurtos gyümölcskrémleves könnyű és krémes, tele van friss gyümölcsökkel és vitaminokkal. A sárgabarack krémleves pedig édes és krémes, a sárgabarack zamatos íze minden falatban érezhető.
Végül, de nem utolsósorban, a görög gyümölcsleves egy másik változata, amely szintén friss gyümölcsökkel és joghurttal készül, tökéletes választás bármilyen nyári alkalomra.
1. Hideg vörösboros szamócaleves recept
Hozzávalók:
- 30 dkg szamóca (földi eper)
- 5 dl tej
- 2 tk cukor
- 5 db szegfűszeg
- 1 kk vaníliás cukor
- 1 dl vörösbor
- 0,5 citrom
- habtejszím
- mentalevél
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Gazpacho recept
Hozzávalók:
- 5 nagyobb szem paradicsom
- 1 uborka
- 4 zöld húsú paprika
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olaj
- 1 evőkanál ecet
- 1 evőkanál vágott petrezselyem
- 1 evőkanál vágott zellerlevél
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Hideg fokhagymás, kovászos uborkaleves recept
Hozzávalók:
- 3 közepes kovászos uborka
- 2 dl kovászos uborkalé
- 3 dl zöldség alaplé
- 200 g natúr joghurt
- 1 mk szorbit, vagy cukor
- 1 gerezd fokhagyma
- kevés friss mentalevél
- olívaolaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Hideg málnakrémleves recept
Hozzávalók:
- 300 g málna
- 2 kis doboz málnás joghurt (2*125 g)
- 1 kis doboz habtejszín (200 ml)
- Porcukor ízlés szerint
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Görög gyümölcsleves recept
Hozzávalók:
- 1 l 100 %-os narancslé
- ½ l főzőtejszín
- 2 cs vaniliás cukor
- 1 db citrom leve
- 2-3 ek cukor
- 2 ek rum
- gyümölcsök
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Sárgadinnye krémleves recept
Hozzávalók:
- 1 nagyobb sárgadinnye
- 1,5 dl habtejszín
- 1,5 dl tej
- 3-4 db mentalevél
- porcukor ízlés szerint
- kevés vaníliás cukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Joghurtos gyümölcskrémleves recept
Hozzávalók:
- 1 kg gyümölcs (lehet sárgabarack, meggy, málna, vagy vegyesen, amit szeretnénk)
- 25 dkg görög joghurt
- 2,5 dl tej
- 2 dl habtejszín (cukrozatlan, min. 30 % zsírtartalmú)
- porcukor ízlés szerint (ha szükséges)
- vanília őrlemény, fahéj ízlés szerint
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Sárgabarack krémleves recept
Hozzávalók:
- 80 dkg barack
- kevés reszelt gyömbér
- 1 kávés kanál őrölt fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 -5 db. szegfűszeg
- 1 citrom reszelt héja, és leve
- 1 kanál szorbit, vagy nyírfacukor
- 2 dl. főzőtejszín
- 1 csipet só
- víz
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Görög gyümölcsleves recept
Hozzávalók:
- 1 l 100 %-os narancslé
- 2,5 dl tejszín
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom leve
- cukor (opcionális)
- 1 kg görögdinnye
- 1 kg sárgadinnye
- 1 fürt szőlő
- 4 őszibarack