Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hideg vörösboros szamócaleves recept

Hideg vörösboros szamócaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg szamóca (földi eper)
    • 5 dl tej
    • 2 tk cukor
    • 5 db szegfűszeg
    • 1 kk vaníliás cukor
    • 1 dl vörösbor
    • 0,5 citrom
    • habtejszím
    • mentalevél

    Elkészítése:

    Az epret megmossuk, egyharmadát (a szebb szemeket) félretesszük. A többinél eltávolítjuk a leveleket, és feldaraboljuk.

    A darabolt eprek felét beletesszük a tejbe, hozzáadjuk a cukrot, a fűszereket, beleöntjük a bort. Botmixerrel összekeverjük.

    A levesbe beletesszük a darabolt eprek másik felét, és betesszük a hűtőbe néhány órára.

    Amikor kivesszük, frissen felvert tejszínnek és mentalevéllel díszítjük.

    Tipp:

    Most indul be a szamóca (földieper) idénye. Az import után megjelent a magyar eper is, bár egyelőre méregdrágán. Én elhiszem, hogy a magyar ízesebb, s bár híve vagyok a by Hungarian products mozgalomnak, de a pénztárcámnak sem vagyok ellensége, ezért még mindig a sokkal olcsóbb importot veszem, ami – legyünk őszinték – nem is olyan rossz. Egyébként is az import görög, spanyol miért lenne rosszabb, amikor ott jóval több a napsütés, mint kis hazánkban, s valószínűleg a talaj sem rosszabb.

    Nos, most egy hideg szamóca levest készítettem, ami nagyon egyszerű.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá