Sárgabarack krémleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 80 dkg barack
- kevés reszelt gyömbér
- 1 kávés kanál őrölt fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 -5 db. szegfűszeg
- 1 citrom reszelt héja, és leve
- 1 kanál szorbit, vagy nyírfacukor
- 2 dl. főzőtejszín
- 1 csipet só
- víz
Elkészítése:
A barackot kettévágjuk, majd a magját eltávolítjuk. Vízben feltesszük főni, a gyümölcsök felét, majd hozzáadjuk a szorbitot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a citrom levét, a fahéjat, a tejszínt, a reszelt gyömbért és egy csipetnyi sót.
Mikor felforrt, levesszük a tűzhelyről, és botmixerrel pépesítjük. A megmaradt gyümölcsöket, valamint a szegfűszeget is beletesszük, és ismét felforraljuk.
Őszi, és sárgabarackból is készíthetjük, de más gyümölcsökkel is nagyon finom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.