Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgabarack krémleves recept

Sárgabarack krémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg barack
    • kevés reszelt gyömbér
    • 1 kávés kanál őrölt fahéj
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 4 -5 db. szegfűszeg
    • 1 citrom reszelt héja, és leve
    • 1 kanál szorbit, vagy nyírfacukor
    • 2 dl. főzőtejszín
    • 1 csipet só
    • víz

    Elkészítése:

    A barackot kettévágjuk, majd a magját eltávolítjuk. Vízben feltesszük főni, a gyümölcsök felét, majd hozzáadjuk a szorbitot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a citrom levét, a fahéjat, a tejszínt, a reszelt gyömbért  és egy csipetnyi sót.

    Mikor felforrt, levesszük a tűzhelyről, és botmixerrel pépesítjük. A megmaradt gyümölcsöket, valamint a szegfűszeget is beletesszük, és ismét felforraljuk.

    Őszi, és sárgabarackból is készíthetjük, de más gyümölcsökkel is nagyon finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá