Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gazpacho recept

Gazpacho
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 5 nagyobb szem paradicsom
    • 1 uborka
    • 4 zöld húsú paprika
    • 1 fej hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 4 evőkanál olaj
    • 1 evőkanál ecet
    • 1 evőkanál vágott petrezselyem
    • 1 evőkanál vágott zellerlevél

    Elkészítés:

    A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, kimagozzuk, húsát kis kockákra vágjuk. Az uborkát meghámozzuk, a paprikát kimagozzuk, és mindkettőt a paradicsomhoz hasonló kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felkarikázzuk.

    A kockákra vágott zöldségekből félreteszünk 4 evőkanálnyit, a többi zöldséget mixerben péppé zúzzuk. A pépet leveses tálba öntjük, összekeverjük az olajjal, az ecettel, a petrezselyemmel, a zellerrel, sóval, borssal ízesítjük, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy sűrű levest kapjunk. A levest legalább 2 órára hűtőbe tesszük. Tálalhatjuk tányérban, de akár üvegpoharakban is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek