Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

8 tipp, hogy mit kezdj a cukkinivel

Dátum: 2023-06-30 / Írta: Budai István / Látták: 76388 /

A cukkini nyári szezonjában gazdag termést hoz, emellett megfizethető, rendkívül sokoldalú és rendkívül egészséges. Ez a zöldség tökéletes választás a nyári étkezésekhez. Használható grillezve, sült, töltve vagy akár salátákban. A cukkini magas víztartalma segít hidratálni a szervezetet, míg alacsony kalóriatartalma hozzájárulhat az egészséges testsúly fenntartásához. A rostokban gazdag cukkini elősegíti az emésztést és csökkentheti a székrekedés kockázatát. Ezenkívül antioxidánsokat tartalmaz, amelyek támogatják az immunrendszert és védenek a szabad gyökök káros hatásaitól. A cukkini valóban a nyár egyik kedvenc zöldsége, amely kiváló ízével és számos egészségügyi előnnyel gazdagítja ételeinket.




  • 1. Cukkinis rakott penne

    penne

    Hozzávalók:

    1. 250 g Cerbona durillo penne
    2. egy közepes cukkini 30-40 dkg körüli
    3. 2 dl 12 %-os tejföl
    4. 1 tojás
    5. 1 tömlős krémsajt
    6. 1 nagy csokor zöld kapor
    7. 3-4 darab koktél paradicsom
    8. vaj a tepsi kikenéséhez
    9. 1 tk olaj

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    2. Parmezános rántott cukkini sütőben sütve

    parmezános

    Hozzávalók:

    1. 1 nagyobb cukkini
    2. 1 tk só
    3. 10 dkg liszt
    4. 3 kisebb tojás
    5. 15 dkg zsemlemorzsa
    6. 5 dkg reszelt parmezán
    7. 1 tk morzsolt petrezselyemlevél
    8. 0,5 kk fokhagyma granulátum
    9. Pár ek olaj

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    3. Feta sajtos cukkini lepénykék

    lepeny

    Hozzávalók:

    1. 250 g cukkini
    2. 100 g telemea (feta sajt)
    3. 1 kis fej hagyma
    4. 2 darab tojás (kisebb)
    5. 100 g joghurt
    6. 100 g liszt
    7. 1 cikk fokhagyma
    8. 1 ek zöldpetrezselyem
    9. 1 ek bazsalikom
    10. bors ízlés szerint

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    4. Tepsis cukkini

    tepsis

    Hozzávalók:

    1. egy fél közepes cukkini
    2. két közepes nagyságú paradicsom
    3. 6 db koktél paradicsom
    4. egy nagy marék színes paprika
    5. egy lila hagyma
    6. két gerezd fokhagyma
    7. két tojás
    8. két evőkanál tejföl
    9. egy marék reszelt sajt ( Cserpes fonottka és ementáli sajt)
    10. fél tömlős krémsajt
    11. egy evőkanál zsemlemorzsa
    12. só, bors
    13. egy evőkanál olaj
    14. egy kisebb dió nagyságú vaj

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    5. Triplasajtos cukkinis csirkemell

    triplasajtos

    Hozzávalók:

    1. 2 szelet csirkemellfilé
    2. 2 db sonkás háromszög sajt
    3. 1 csomag mozzarella gomolya
    4. 2 ek reszelt trappista sajt
    5. 3 nagy szelet gépsonka
    6. 1 kis salátacukkini fele
    7. 1 mk szárított kapor
    8. 3-4 bazsalikomlevél
    9. 3-4 szál petrezselyem
    10. 4-5 koktél paradicsom
    11. 3 ek olívaolaj
    12. 1 ek tönkölybúza liszt
    13. grill fűszersó
    14. só ízlés szerint

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    6. Bolognai töltött cukkini

    cukkini

    Hozzávalók:

    1. 1 kis bébi cukkini
    2. 2 csipet só
    3. 6 púpos ek maradék bolognai ragu
    4. 2 marék reszelt trappista sajt

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    7. Sajtos-sonkás-cukkini csirkeszelet

    csirkeszelet

    Hozzávalók:

    1. 4 egész nagy csirkemellfilé szelet
    2. 8 nagy, vékony szelet sonka (kb. 10 dkg)
    3. 1 közepes, de zsenge cukkini
    4. 8-10 dkg sajt
    5. 3 dkg füstölt sajt
    6. 1 nagy csipet só
    7. 0,5 kk szárnyas fűszerkeverék
    8. 3-4 ek olaj

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    8. Tepsis cukkini

    tepsis

    Hozzávalók:

    1. egy fél közepes cukkini
    2. két közepes nagyságú paradicsom
    3. 6 db koktél paradicsom
    4. egy nagy marék színes paprika
    5. egy lila hagyma
    6. két gerezd fokhagyma
    7. két tojás
    8. két evőkanál tejföl
    9. egy marék reszelt sajt ( Cserpes fonottka és ementáli sajt)
    10. fél tömlős krémsajt
    11. egy evőkanál zsemlemorzsa
    12. só, bors
    13. egy evőkanál olaj
    14. egy kisebb dió nagyságú vaj

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    Szólj hozzá