Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

8 szuper leves recept az őszi hűvös napokra

Dátum: 2024-09-10 / Írta: Budai István / Látták: /

Az őszi hűvös napokon nincs is jobb, mint egy gazdag, ízletes leves, ami felmelegít és táplálóan hat. Ebben a válogatásban olyan szuper leveseket találsz, amelyek tökéletesen megfelelnek az őszi időszakra.




  • A belga csirkeleves gazdag, ízletes falatokkal és friss hozzávalókkal szolgál, míg a tejfölös gombás zuzagulyás egy igazán különleges és ízletes fogás. Az ízletes gombaragu leves daragaluskával és a favágó leves mind-mind igazi klasszikusok, amelyekben megtalálható a gazdag íz és a tápláló hatás. Az ínycsiklandó pandurgulyás-betyárleves és a tarkaonyos húsgombóc leves biztosan felmelegít a hűvös napokon, míg a tejszínes tarkaonyos csirkeragu leves krémes finomsága biztosítja az ízletes élményt. Végül, az alföldi betyárgulyás hagyományos ízei és gazdag tartalma teszi tökéletessé az őszi levesek listáját. Ezek a levesek egyszerűen elkészíthetők, és garantáltan felmelegítenek az őszi hidegben!

    1. Belga csirkeleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 2 csirkemellfilé
    • 2 sárgarépa tisztítva
    • 1 póréhagyma
    • 2 angol zellerszár
    • 3 burgonya felkockázva
    • 1 újhagyma
    • 2 babérlevél
    • 2 ek vaj
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1/2 citrom leve
    • só, őrölt bors
    • 1 szál kakukkfű
    • 1 csipet sáfrány
    • 3 zsályalevél aprítva
    • 1 kevés szerecsendió frissen reszelve
    • 1 kis csokor póréhagyma és petrezselyemzöld aprítva
    • 1 liter húsalaplé

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Tejfölös-gombás zúzagulyás recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg kacsazúza (lehet más szárnyas zúza is)
    • 50 dkg gomba
    • 1 nagy vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 db sárgarépa
    • 1 db petrezselyemgyökér
    • 1 cikk zeller (nagyobb)
    • 2-3 db krumpli
    • 2 db babérlevél
    • 1 tk köménymag
    • 1 tk pirospaprika
    • őrölt bors
    • 1/2 ek liszt
    • 2 dl tejföl
    • 1 ek olaj
    • 1-1,5 l víz

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Gombaraguleves daragaluskával recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 csirkemellfilé
    • 10 dkg csiperke gomba
    • 4-5  szelet szárított vargánya
    • 1 zöldhagyma
    • 40 dkg vegyes zöldség
      (sárgarépa, fehérrépa, zöldborsó,  bármi)
    • petrezselyemzöld
    • lestyánlevél
    • 1 paradicsom
    • 0,5 paprika
    • bors
    • 1 ek olaj

    Daragaluska:

    • 1 közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 csapott ek búzadara
    • pici só

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Favágó leves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Leveshez:

    • 70 dkg sertéshús
    • 1 gombakonzerv
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 2 közepes sárgarépa
    • 2 l víz
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 2 teáskanál fűszerpaprika
    • 3 ek sűrített paradicsom
    • 2 dl tejföl
    • 2 csapott ek finomliszt

    Csipetkéhez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg finomliszt

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Pandúrgulyás / betyárleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 30 dkg sertésvelő
    • 1 kg sertéslapocka
    • 3 db vöröshagyma
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
    • 2 db zöldpaprika
    • 1 db nagyobb paradicsom
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 1 mokkáskanál őrölt köménymag
    • só, őrölt bors
    • 25 dkg csiperkegomba
    • 1 nagy marék zöldborsó és zöldbab
    • 2 db sárgarépa
    • 1 db petrezselyemgyökér
    • 2-3 babérlevél
    • kis csokor kapor
    • 2 kiskanál mustár
    • 2 evőkanál almaecet
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 evőkanál finomliszt a habaráshoz
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, liszt a galuskához
    • igény szerint csípős paprika
    • tejföl a tálaláshoz

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Tárkonyos húsgombócleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 25 dkg zöldbab
    • 20 dkg zöldborsó
    • 15 dkg gomba
    • 2 nagyobb szál sárgarépa
    • 3 közepes krumpli
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 ek étolaj
    • 1 púpos kk só
    • nagy csipet bors
    • 1 tk morzsolt tárkony
    • 1 púpos ek liszt
    • 3 dl főzőtejszín (20%-os)

    Gombóchoz:

    • 20 dkg darált sertéshús
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 csapott ek búzadara
    • 1 kk morzsolt petrezselyemlevél
    • nagy csipet só
    • csipet őrölt bors

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Tejszínes, tárkonyos csirkeragu leves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 csirkemell filé
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 30 dkg zöldborsó
    • 30 dkg gomba
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 ek zsír
    • 1 ek ételízesítő
    • 1 ek finomliszt
    • 1 kávéskanál pirospaprika
    • 1 pohár levestészta
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 ek tárkony
    • 1 citrom leve

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Alföldi betyárgulyás recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 25 dkg sertéshús
    • 5 db krumpli
    • 1 szál sárgarépa
    • 20 dkg gomba
    • 1 szál petrezselyem gyökér
    • 1 fej hagyma
    • 1 teáskanál pirospaprika
    • 15 dkg csipetke
    • kis csokor petrezselyem zöld
    • 1 szál lestyán levél
    • só, frissen őrölt bors
    • 1 kanál tejföl
    • csipetke, vagy galuska ízlés szerint

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá