A belga csirkeleves gazdag, ízletes falatokkal és friss hozzávalókkal szolgál, míg a tejfölös gombás zuzagulyás egy igazán különleges és ízletes fogás. Az ízletes gombaragu leves daragaluskával és a favágó leves mind-mind igazi klasszikusok, amelyekben megtalálható a gazdag íz és a tápláló hatás. Az ínycsiklandó pandurgulyás-betyárleves és a tarkaonyos húsgombóc leves biztosan felmelegít a hűvös napokon, míg a tejszínes tarkaonyos csirkeragu leves krémes finomsága biztosítja az ízletes élményt. Végül, az alföldi betyárgulyás hagyományos ízei és gazdag tartalma teszi tökéletessé az őszi levesek listáját. Ezek a levesek egyszerűen elkészíthetők, és garantáltan felmelegítenek az őszi hidegben!
1. Belga csirkeleves recept
Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé
- 2 sárgarépa tisztítva
- 1 póréhagyma
- 2 angol zellerszár
- 3 burgonya felkockázva
- 1 újhagyma
- 2 babérlevél
- 2 ek vaj
- 2 dl főzőtejszín
- 1/2 citrom leve
- só, őrölt bors
- 1 szál kakukkfű
- 1 csipet sáfrány
- 3 zsályalevél aprítva
- 1 kevés szerecsendió frissen reszelve
- 1 kis csokor póréhagyma és petrezselyemzöld aprítva
- 1 liter húsalaplé
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Tejfölös-gombás zúzagulyás recept
Hozzávalók:
- 50 dkg kacsazúza (lehet más szárnyas zúza is)
- 50 dkg gomba
- 1 nagy vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 1 cikk zeller (nagyobb)
- 2-3 db krumpli
- 2 db babérlevél
- 1 tk köménymag
- 1 tk pirospaprika
- só
- őrölt bors
- 1/2 ek liszt
- 2 dl tejföl
- 1 ek olaj
- 1-1,5 l víz
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Gombaraguleves daragaluskával recept
Hozzávalók:
- 1 csirkemellfilé
- 10 dkg csiperke gomba
- 4-5 szelet szárított vargánya
- 1 zöldhagyma
- 40 dkg vegyes zöldség
(sárgarépa, fehérrépa, zöldborsó, bármi) - petrezselyemzöld
- lestyánlevél
- 1 paradicsom
- 0,5 paprika
- só
- bors
- 1 ek olaj
Daragaluska:
- 1 közepes FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 csapott ek búzadara
- pici só
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Favágó leves recept
Hozzávalók:
Leveshez:
- 70 dkg sertéshús
- 1 gombakonzerv
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 közepes sárgarépa
- 2 l víz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 3 ek sűrített paradicsom
- 2 dl tejföl
- 2 csapott ek finomliszt
Csipetkéhez:
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg finomliszt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Pandúrgulyás / betyárleves recept
Hozzávalók:
- 30 dkg sertésvelő
- 1 kg sertéslapocka
- 3 db vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 2 db zöldpaprika
- 1 db nagyobb paradicsom
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál őrölt köménymag
- só, őrölt bors
- 25 dkg csiperkegomba
- 1 nagy marék zöldborsó és zöldbab
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 2-3 babérlevél
- kis csokor kapor
- 2 kiskanál mustár
- 2 evőkanál almaecet
- 2 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál finomliszt a habaráshoz
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, liszt a galuskához
- igény szerint csípős paprika
- tejföl a tálaláshoz
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Tárkonyos húsgombócleves recept
Hozzávalók:
- 25 dkg zöldbab
- 20 dkg zöldborsó
- 15 dkg gomba
- 2 nagyobb szál sárgarépa
- 3 közepes krumpli
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 ek étolaj
- 1 púpos kk só
- nagy csipet bors
- 1 tk morzsolt tárkony
- 1 púpos ek liszt
- 3 dl főzőtejszín (20%-os)
Gombóchoz:
- 20 dkg darált sertéshús
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 csapott ek búzadara
- 1 kk morzsolt petrezselyemlevél
- nagy csipet só
- csipet őrölt bors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Tejszínes, tárkonyos csirkeragu leves recept
Hozzávalók:
- 1 csirkemell filé
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 30 dkg zöldborsó
- 30 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsír
- 1 ek ételízesítő
- 1 ek finomliszt
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 pohár levestészta
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek tárkony
- 1 citrom leve
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Alföldi betyárgulyás recept
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 25 dkg sertéshús
- 5 db krumpli
- 1 szál sárgarépa
- 20 dkg gomba
- 1 szál petrezselyem gyökér
- 1 fej hagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 15 dkg csipetke
- kis csokor petrezselyem zöld
- 1 szál lestyán levél
- só, frissen őrölt bors
- 1 kanál tejföl
- csipetke, vagy galuska ízlés szerint