1. Tejfölös vargányás leves recept
A tejfölös vargányás leves egy igazán különleges fogás, amely a vargánya földes, gazdag ízét ötvözi a krémes tejföllel. Ez a leves tökéletes választás az őszi erdők kincseinek felhasználására, és ideális azokon a napokon, amikor valami kiadósra és ízletesre vágyunk.
Hozzávalók:
- 5 dkg szárított vargánya gomba
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 50 dkg burgonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 tk házi paprikakrém
- 1 tk házi ételízesítő
- 3-4 evőkanál étolaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 2 db babérlevél
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 dl tejföl
- 1 csapott evőkanál liszt
- 1 tk ecet
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Csirkeragu leves tárkonnyal, tejszínnel recept
A csirkeragu leves tárkonnyal és tejszínnel egy könnyed, mégis tartalmas fogás, amelyben a tárkony frissítően fűszeres íze harmonizál a csirkehússal és a tejszínnel. Ez a leves a komfortételek egyik legjobbja, amely egyszerre melegíti fel a testet és lelket.
Hozzávalók:
- 2 db csirkemellfilé
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 kg mirelit vegyes zöldség
- 4 ek étolaj
- só
- bors
- tárkony
- citromlé
- 3 db leveskocka (erőleves)
- 2 dl főzőtejszín
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 ek finomliszt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Újházi tyúkhúsleves recept
Az újházi tyúkhúsleves igazi klasszikus, amely nemcsak az ünnepi asztalon, hanem egy hűvös őszi napon is tökéletes választás. A gazdag alaplé és a friss zöldségek ízkavalkádja minden falatban magában hordozza a házias, otthonos ízeket, amelyek sokak számára nosztalgikus élményt jelentenek.
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Pikáns sütőtökkrémleves recept
A pikáns sütőtökkrémleves az ősz egyik legjellegzetesebb ízvilágát hozza el. A sütőtök édes, selymes állaga és a pikáns fűszerek tökéletes kombinációt alkotnak, ami nemcsak különleges, de rendkívül tápláló is. Ideális választás, ha valami könnyed, de mégis ízletes levesre vágyunk.
Hozzávalók:
- 1 l csirkeleves alaplé
- 50 dkg sült sütőtök
- só, bors ízlés szerint
- 0,5 közepes fej aprított vöröshagyma
- 1/2 tk friss kakukkfű
- 1 gerezd aprított fokhagyma
- 1/2 tk őrölt gyömbér
- 1/4 tk fahéj
- késhegynyi őrölt szerecsendió
- 120 ml tejszín
A tálaláshoz:
- tejszín
- ropogósra sütött bacon és kolbász
- kevés aprított petrezselyemzöld
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Füstölt kolbászos fejtett bableves csipetkével recept
A füstölt kolbászos fejtett bableves csipetkével egy igazi magyaros fogás, amely laktató és rendkívül ízletes. A füstölt kolbász karakteres íze, a bab sűrűsége és a csipetke roppanóssága tökéletes harmóniában áll egymással, így egy kiadós ebédre is kiváló választás.
Hozzávalók:
- 60 dkg fejtett bab
- 20 dkg füstölt kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 paszternák (vagy zöldség)
- 1 tk liszt
- petrezselyemzöld, zellerzöld, lestyán csokorba kötve
- 1 tv paprika és paradicsom
- 2 tk ételízesítő
- 1 tk só
- 2 l víz
Csipetke:
- kb 10 dkg liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Kolbászos-tejfölös krumplileves tojással recept
A kolbászos-tejfölös krumplileves tojással egy klasszikus, amely nem hiányozhat az őszi repertoárból. A krumpli és a tejföl krémes alapja mellé a kolbász és a tojás ad tartalmat és ízt, így egy egyszerű, mégis kiadós étel születik belőle.
Hozzávalók:
- 30 dkg füstölt kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 1 szál zellerzöld
- 1 szál lestyán (el is hagyható)
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
- 3-4 szem krumpli
- 2 tk liszt
- 1 tk pirospaprika
- só (ízlés szerint)
- 2 tk ételízesítő
- 2 dl tejföl
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5-2 l víz
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Kolbászos tarhonyaleves recept
A kolbászos tarhonyaleves szintén a magyar konyha ízeivel dolgozik, ahol a tarhonya és a fűszeres kolbász teszi igazán tartalmassá ezt a fogást. A leves sűrűsége miatt szinte egytálételként is fogyasztható, így azoknak ajánlott, akik valami igazán laktatóra vágynak.
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- olaj vagy zsír
- 1 csésze tarhonya
- 1-1 szál sárgarépa és fehérrépa
- 2 szem burgonya
- 1 szál kolbász
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 200 ml tejföl
- ízlés szerint só, fekete bors, pirospaprika, őrölt kömény
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Radóci csorba recept
A radóci csorba egy különleges, savanykás ízvilágú leves, amely Románia egyik legismertebb fogása. A csorba lényege a citrom vagy ecet használata, amely frissítően pikáns ízt ad a levesnek. Ebben a változatban csirkehússal és friss zöldségekkel készül, ami igazi melegséget hoz egy hideg napra.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirke vagy pulykamell
- 2 szál nagyobb répa
- 2 szál gyökér
- 1 kisebb zellergumó
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma zúzva
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só, bors, chilipaprika
- 1 citrom leve
- olaj