Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

8 szaftos brassói recept, aminek lehetetlen ellenállni

Dátum: 2016-10-11 / Írta: Budai István / Látták: 23738 /

Borsóval, borsó nélkül? Disznóból, csirkéből, vagy akár halból? Itt garantáltan megtalálod a kedvenced!




  • 1. Brassói aprópecsenye Balog Erika konyhájából

    berika

    Hozzávalók:

    1. 1 kg lapocka
    2. 5 fej hagyma
    3. 10 gerezd fokhagyma
    4. majoránna, só, bors
    5. olaj
    6. Sült krumpli

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    2. Brassói aprópecsenye feltúrbózva Kautz József konyhájából

    brassoi

    Hozzávalók 5 személyre:

    1. 80 dkg sertéscomb vagy lapocka
    2. 15 dkg húsos, füstölt szalonna
    3. 1-1,5 kg burgonya
    4. 2 fej vöröshagyma
    5. 2 fej fokhagyma
    6. 2 db piros kápia paprika
    7. 2 db zöld hegyes erős paprika
    8. őrölt fekete bors
    9. csipet majoránna
    10. 1 ek paradicsompüré
    11. étolaj

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    3. Brassói aprópecsenye Pontycomb konyhájából

    pontycomb

    Hozzávalók:

    1. 1 kg sertéshús
    2. 1,5 kg burgonya
    3. 5-6 ek étolaj vagy 1 ek sertészsír
    4. 7-8 gerezd fokhagyma
    5. 2 tv paprika, vagy lecsóalap
    6. 1 tk fűszersó

    Hús előkészítéséhez:

    1. 1 fej vöröshagyma
    2. 1 tk fokhagymakrém, vagy 4-5 gerezd fokhagyma
    3. 3 babérlevél
    4. 10 szem egész bors
    5. 1 tk só

    A recept ide kattintva folytatódik! >>> 

    4. Brassói aprópecsenye Rumanné Nagy Szilvia konyhájából

    szilvi

    Hozzávalók:

    1. 1 kg sertéscomb
    2. 3 darab vöröshagyma
    3. 5 gerezd fokhagyma
    4. 100 g füstölt szalonna
    5. 350 ml paradicsomszósz
    6. bors
    7. majoránna
    8. 2 darab leveskocka

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    5. Expressz brassói Ajrin konyhájából

    expressz

    Hozzávalók:

    1. 80 dkg sertéstarja
    2. 1-1,5 kg burgonya
    3. 2 fej vöröshagyma
    4. 5–6 gerezd fokhagyma
    5. 1 nagy doboz tejföl
    6. őrölt fekete bors
    7. őrölt köménymag
    8. pirospaprika
    9. őrölt fokhagyma pehely (vagy fokhagyma por)
    10. étolaj
    11. sertészsír

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    6. Csirke brassói Aranytepsi konyhájából

    csirkebrassoi

    Hozzávalók:

    1. 1 egész nagy csirkemell filé
    2. 4 dkg füstölt szalonna
    3. 1 közepes fej vöröshagyma
    4. 1-2 ek olaj, ha szükséges
    5. 1 kk só
    6. 1 nagy csipet bors
    7. 1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 3-4 gerezd fokhagyma)
    8. 1 közepes paradicsom
    9. 1 púpos tk házi darált paprika
    10. 1 csapott kk őrölt pirospaprika
    11. 90 dkg krumpli
    12. olaj a sütéshez

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    7. Zöldborsós brassói KGizi konyhájából

    zoldborsos-brassoi

    Hozzávalók:

    1. 1 kisebb sertés szűzpecsenye
    2. 5-6 gerezd fokhagyma
    3. őrölt bors
    4. 40 dkg zöldborsó
    5. 2 ek olívaolaj
    6. 6-8 szem krumpli
    7. 3-4 ek olívaolaj

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    8. Harcsabrassói

    harcsa

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg afrikai harcsafilé (bőr nélkül)
    2. 70 dkg sütni való burgonya
    3. 1 citrom
    4. 2 gerezd fokhagyma
    5. fehér bors
    6. petrezselyemzöld
    7. kevés olíva olaj
    8. olaj a sütéshez

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    Szólj hozzá